We hebben eerder realistische miniatuurlandschappen gezien, maar dit exemplaar springt er echt uit. Het bestaat uit een traditioneel Vietnamese boerderij, met twee kleine Bonsai.

De maker is nog steeds onbekend, maar het meest aannemelijk is dat het gemaakt is door een lokale boer uit het Bắc Ninh gebied in Vietnam. Het maken van de baksteentjes, dakpannetjes, deurtjes en raamkozijntjes moet heel veel werk zijn geweest.

Het landschap speelt zich af rond een centrale binnenplaats, gemaakt van terracotta steentjes, waar je binnenkomt via een traditionele Vietnamese toegangspoort. De boerderij is gemaakt van baksteentjes en het dak van terracotta dakpannen. Merk op hoe de verf is verweerd, wat het realisme vergroot. En tenslotte staat er een Bonsai aan beide zijden van de boerderij.

 

 

Miniature landscape

De hoeveelheid details maakt deze miniatuur erg realistisch. Merk de verweerde verf, de kleur van de houten deuren en het metselwerk op.

 

Miniature landscape

De maker is nog steeds onbekend, maar het meest aannemelijk is dat het gemaakt is door een lokale boer uit het Bắc Ninh gebied, maar Mr. Toan (op de foto) maakte de foto’s. We weten dat dit kunstwerk tentoongesteld was op de Hải Phòng Bonsaishow in Vietnam.

 

closeup of the Bonsai tree

Een detail van de Bonsai, een kleingebladerde variëteit van een Ficus. De gedraaide stam en takken voegen realistische schaalverkleining aan de boom toe.

 

Miniature landscape with Bonsai tree

De hoeveelheid werk dat hierin zit moet gigantisch zijn; zelfs op detailfoto’s zijn er geen foutjes te zien.

 

Miniature interior

Deze foto laat iets van het interieur van het huis zien.

 

Miniature farm from above

Deze foto is van bovenaf genomen en geeft ons de kans om naar de dakpannen en de vloer te kijken.

 

Ulmus Bonsai in the landscape

De tweede boom in het landschap lijkt op een Iep of Es-variëteit.

 

 

Miniature landscape in Vietnam

Nog een miniatuurlandschap...

 

Miniature landscape, with Bonsai added

Een zicht op ooghoogte. Prachtig...

 

Via: Hải Phòng en Yeah1, foto's van Mr. Toàn.