Bonsai in Japan

Kunio Kobayashi’s Shunkaen bonsai in Tokyo, Japan

Shunkaen bonsai

 

春花園BONSAI美術館

Deze combinatie van een tuin met museum is opgezet door de bonsai meester Kunio Kobayashi. Hij is drievoudig winnaar van de Prime Ministers Award, de meest prestigieuze bonsaiprijs in Japan. Voor het huis staat een geweldige, 1000 jaar oude den. Dit is het pronkstuk van Mr Kobayashi’s verzameling. Binnen in het huis staat een aantal tokonoma en verder is er een grote verzameling van boeken en antieke Chinese potten en tafels te vinden.

 

 

 

 

 

Een van Mr Kobayashi’s leerlingen is Valentin Brose. Na twee jaar in Shunkaen is hij voor de eerste keer op TV geweest in Japan om een bonsai vorming te demonstreren. De leerlingen bij Mr Kobayashi geven rondleidingen in de tuin, en vertellen over de geschiedenis van de individuele bomen. Bij een bezoek aan de tuin was Oscar uitgenodigd om te blijven eten bij Mr Kobayashi en zijn 5 leerlingen. Bij het afscheid kreeg hij een gesigneerd boek mee.
Het museum is niet open op maandagen. Toegang kost 800 Yen.

 

 


Shunka-en Bonsai garden tokyo Shunkaen Kunio Kobayashi

 

Kaart met de locatie van Shunka-en in Tokyo


Kaart met de locatie van Shunka-en in Tokyo

 

De route

Om bij Shunka-en bonsai museum en tuin te komen pak je de JR So-bu lijn vanaf Tokyo centraal station. Stap uit op halte Koiwa. Verlaat het station door de zuidelijke uitgang. Direct aan de andere kant van de parkeerplaats is de bushalte voor lijn 76. Pak deze bus, en stap uit bij halte Keiyoungushi. Dit duurt ongeveer 15 minuten. Vanaf de Kaiyoungushi halte is het vijf minuten lopen in westelijke richting (Oftewel: rechtsaf ten opzichte van de rijrichting van de bus). Je loopt hierbij over een weg welke parallel loopt aan de Keiyo hoofdweg.
Shunkaen adres: Nihori 1-29-16, Edogawa-ku, Tokyo (Tel. 03-3670-8622)
Er wordt hier Engels gesproken

 

 

Links

Ga terug naar de Bonsai in Japan sectie.
Shunkaen website: www.kunio-kobayashi.com