Blog

Bonsai nieuws en evenementen

15e verjaardag

Bonsai Empire bestaat bijna 15 jaar en gedurende die tijd is het altijd ons doel geweest om een educatief Bonsai platform te worden.

Lees meer

Bonsai in Amsterdam

Afgezien van de drijvende bloemenmarkt zijn er weinig Bonsai bezienswaardigheden in Amsterdam, en het aanbod op de bloemenmarkt is volledig gericht op de beginnende liefhebber.

Lees meer

Japanse Bonsai termen

In dit artikel is een alfabetische opsomming van een aantal Japanse termen te vinden, met betrekking tot Bonsai, Shohin en overige aan Bonsai gerelateerde kunsten.

Lees meer

Marihuana Bonsai?

Bonsai is iets wat mensen fascineert, en deze fascinatie heeft geleid tot verscheidene grappen en nep berichten op het internet. De Bonsai kitten (een klein katje die gehouden werd in een klein glaasje) is waarschijnlijk het meest bekende verhaal in deze categorie, het werd zelfs onderzocht door de FBI, en bleek gelukkig nep te zijn!

Lees meer

Tokonoma display

Een Tokonoma is een speciale ruimte in een Japans gestileerde ontvangstruimte, waar voorwerpen zijn tentoongesteld om artistiek gewaardeerd te worden. Vaak is hier een Bonsai boom, een Suiseki (kijk steen), een scroll en een accent plant bij inbegrepen.

Lees meer

Tuin Bonsai bomen

Tuin Bonsai zijn opgepotte bomen die zeer vergelijkbaar zijn met, maar toch iets anders zijn dan Bonsai.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Boom VS Bonsai

Het zal niemand verbazen dat de natuur een grote bron van inspiratie is voor wie geïnteresseerd is in Bonsai. Immers, het uiteindelijke doel van het kweken van een Bonsai is een miniatuur versie van de natuur te creëren.

Lees meer

Bonsai starterset

Hoewel het leuk is om een Bonsai in een winkel te kopen, kan je je misschien voorstellen dat het zelf kweken van een Bonsai nog veel leuker is.

Lees meer

Lord of the Rings landschap

Een grote heuvel (De Heuvel) lag in het noorden. Onder de zuidelijke heuvel bouwde Bilbo’s vader Bungo een prachtig huis: Bag end, gelegen aan Bagshot Lane.

Lees meer

De duurste Bonsai boom

Bonsai bomen komen in alle boom-soorten, maten, vormen en ... prijzen. Variërend van een paar euro voor een kleine en jonge plant, tot een plant die werd verkocht voor meer dan een miljoen dollar in Japan!

Lees meer

Bonsai boomhuizen

Dit artikel is geschreven door Takanori Aiba, een artiest die van Bonsai materiaal zeer bijzondere 'boomhuizen' ontwierp.

Lees meer

De natuur als bron van inspiratie

Bonsai is een stukje natuur. Eigenlijk is het meer dan alleen dat, het is een kunstvorm dat onze liefde en onze eerbied voor de natuur weergeeft. Om geïnspireerd te raken, voor het creëren van een Bonsai, is niets meer nodig dan het observeren van de natuurlijke vormen en landschappen in ons eigen hoofd.

Lees meer

Inloggen Registreren
Cron Job Starts