Bonsai kopen

Bonsai bomen kopen in een winkel of online shop

Veel Bonsaïsten zijn begonnen met deze hobby dankzij een kant-en-klaar verkregen “Bonsai”. Van het onderhouden van deze boompjes valt veel te leren, met name basiskennis over Bonsai verzorging wordt zo snel opgedaan. Voor beginners is het kopen van een voorgevormde Bonsai dan ook echt aan te raden, want er zijn al Bonsai te koop vanaf 5 Euro. Uiteindelijk zal de uitdaging van deze hobby liggen in het zelf vormen van Bonsai, door bijvoorbeeld boompjes op te kweken uit zaad/stekken of door geschikte pre-bonsai (startermateriaal) aan te schaffen bij kwekerijen. Deze pre- bonsai zijn overigens ook vaak te koop bij (online) Bonsai winkels.

 

Waar kan ik een Bonsai boom kopen?

De meeste tuincentra verkopen goedkope bulk-hoeveelheden Bonsai. De kwaliteit is vaak laag, maar soms zijn er mooie exemplaren te vinden. Ook (online) Bonsai winkels bieden de bomen aan; vaak iets duurder maar dan ook van hogere kwaliteit. In onze eigen online shop worden ook bonsai startersets aangeboden, interessant voor beginners.

 

Hoe?

Enkele tips voor de aanschaf van een Bonsai boom:

  1. Plaats de boom na aanschaf op een lichte plek, afhankelijk van de boomsoort binnen- of buiten. Vanzelfsprekend is het van groot belang om bij aanschaf van de boom te informeren naar de boomsoort (koop geen boom die buiten behoort te staan, wanneer je hem juist binnen wilt plaatsen). Enkele populaire binnen-bonsai zijn de Ulmus, Ligustrum en Serissa.
  2. Het beste is om je Bonsai thuis ergens te zetten waar het even warm is als in de winkel. Later kan de boom worden verplaatst.
  3. Zoek je aangeschafte boomsoort op in de "geschikte boomsoorten" sectie; hier vind je informatie over de verzorging van de meest populaire Bonsai boomsoorten.
  4. Bekijk de pot aandachtig, controleer hem op eventuele beschadigingen.
  5. Vaak moeten aangeschafte Bonsai bomen nodig worden verpot; in de meeste gevallen is het verstandig dit te doen in de eerstvolgende (vroege) lente.

 

 

 

Bonsai kopen in een winkel

 

 

 

 

Meer informatie

Ga naar het Bonsai kweken forum.
Bezoek onze online bonsai winkel; Bonsai kopen.