Blog

Blog

De basistechnieken voor Bonsai zijn uitgelegd in de "Basis" sectie van deze site. Hier op ons blog worden actuele en technisch-complexe artikelen gedeeld.

Er worden regelmatig nieuwe artikelen toegevoegd, veel leesplezier!

 

Bonsai in Amsterdam; Botanische Tuin VU

Botanische Tuin VU - Bonsai Amsterdam

 

 

Afgezien van de drijvende bloemenmarkt zijn er weinig Bonsai bezienswaardigheden in Amsterdam, en het aanbod op de bloemenmarkt is volledig gericht op de beginnende liefhebber. Pas recent ontdekte ik de Bonsai collectie van de VU, te zien in de Botanische tuin (Hortus). Hier is een kleine collectie Bonsai bomen en een Chinese Penjing tuin te zien. Er zijn meer Bonsai in Amsterdam dan ik wist!

Lees meer: Bonsai in Amsterdam; Botanische Tuin VU

Top 5: Oudste bonsai bomen

Oldest Bonsai trees

Bomen kunnen duizenden jaren groeien. Bonsai bomen, mits goed onderhouden, kunnen ook heel oud worden. Sommige van de oudste bonsai ter wereld zijn meer dan 800 jaar; het resultaat van vele generaties van geduld en hard werk.

In dit artikel worden enkele van de beroemdste en oudste bomen genoemd, veel plezier!

Lees meer: Top 5: Oudste bonsai bomen

De duurste Bonsai boom

Expensive bonsai

 

 

Bonsai bomen komen in alle boom-soorten, maten, vormen en ... prijzen. Variërend van een paar euro voor een kleine en jonge plant, tot een plant die werd verkocht voor meer dan een miljoen dollar in Japan!

In dit artikel voeg ik een paar voorbeelden van kostbare Bonsai bomen toe.

Lees meer: De duurste Bonsai boom

7 prachtige Bonsai bossen / groepsbeplantingen

Forest Bonsai (Yose eu)

 

 

De bos stijl (in het Japans "Yose-UE") is een van de meest populaire stijlen van Bonsai. In plaats van het creëren en weergeven van een enkele boom, creëren we met een bos een compleet landschap. Geniet van het bekijken van zeven prachtige voorbeelden van Bonsai bossen!

Lees meer: 7 prachtige Bonsai bossen / groepsbeplantingen

8 prachtige rots Bonsai bomen

Rock Bonsai (Seki Joju) 

 

Een Bonsai die groeit op of in een rots ("Seki-jôju" en "Ishisuki" in het Japans) is een zeer dramatische uitbeelding van de natuur. We kunnen ons allemaal steile kliffen voorstellen, waar alleen de sterkste en meest robuuste bomen kunnen overleven. Dit is precies het soort emotie die een goede rots Bonsai moet oproepen. We hebben acht prachtige voorbeelden geselecteerd om als bron van inspiratie te dienen, geniet er van!

Lees meer: 8 prachtige rots Bonsai bomen

Bonsai en Tokonoma displays

Tokonoma

 

 

Een Tokonoma is een speciale ruimte in een Japans gestyleerde ontvangstruimte, waar voorwerpen zijn tentoongesteld om artistiek gewaardeerd te worden. Vaak is hier een Bonsai boom, een Suiseki (kijk steen), een scroll en een accent plant bij inbegrepen.

Lees meer: Bonsai en Tokonoma displays

Tuin Bonsai bomen

Garden bonsai

 

 

Tuin Bonsai zijn opgepotte bomen die zeer vergelijkbaar zijn met, maar toch iets anders zijn dan, Bonsai. De dramatisch gevormde bomen vallen op in elke tuin en zijn in toenemende mate populair in zowel Japanse als westerse tuinontwerpen. In dit artikel bespreken we de tuin bonsai bomen en hun overeenkomsten en verschillen met Bonsai.

Lees meer: Tuin Bonsai bomen

Boom VS Bonsai, de natuur als inspiratiebron

Tree vs Bonsai

 

 

Het zal niemand verbazen dat de natuur een grote bron van inspiratie is voor wie geïnteresseerd is in Bonsai. Immers, het uiteindelijke doel van het kweken van een Bonsai is een miniatuur versie van de natuur te creëren. 
In dit artikel hebben we bomen en bonsai bomen die op elkaar lijken gecombineerd; misschien verbaast het je hoe ongelooflijk sommige Bonsai bomen op hun volwassen tegenhangers lijken.
Veel plezier!

Lees meer: Boom VS Bonsai, de natuur als inspiratiebron

Bonsai starterset; leer hoe je zelf een Bonsai kunt vormen

Bonsai starterkit

 

 

Hoewel het leuk is om een bonsai in een winkel te kopen, kan je je misschien voorstellen dat het zelf kweken van een bonsai nog veel leuker is. Een mooie manier om dit te doen is in de vorm van een starterspakket / starterset. Zo’n pakket kan je in een van de vele (online) bonsai winkels kopen, of je koopt een jonge plant in een lokaal tuincentrum.

Deze pagina met bijbehorende video legt uit hoe je zelf een bonsai kweekt van een starterspakket.

Lees meer: Bonsai starterset; leer hoe je zelf een Bonsai kunt vormen

Bonsai film

Bonsai film

 

 

Het heeft even geduurd, maar het is zo ver. Na dagen filmen en hard werken delen we met trots ons laatste (en mooiste!) Bonsai filmpje.

We hebben 10 bomen gefilmd, waaronder een Blauwe Regen die in bloei staat en een fel-rode Japanse Esdoorn; een zeer diverse verzameling van echte Bonsai meesterwerken.

Lees meer: Bonsai film

Forum

Onze 8 talen...