Overwinteren

Bonsai overwinteren (winter zorg voor Bonsai bomen)

Bonsai hebben, net als bomen in de natuur, een winterrustperiode nodig. Buiten Bonsai kunnen dus de hele winter door buiten worden gelaten, mits ze voldoende beschermd worden. Binnen Bonsai worden in een wat koudere kamer gezet waar het wel licht is.

De standplaats in de winter hangt af van de boomsoort.

 

 

Overwintering van Bonsai

Buiten Bonsai moeten gedurende de winter goed worden beschermd tegen vrieskou door ze bijvoorbeeld in piepschuimbakken te plaatsen of de potten af te dekken met dekens. Ook een onverwarmde kas is een goede investering om je buiten Bonsai veilig te laten overwinteren. Haal een boom nooit naar binnen tijdens de winter; je loopt dan het risico de boom te ‘ontwaken’ zodat hij uitloopt; vriest het even later weer dan zullen de uitlopers meteen afsterven. Bereid de winterbescherming dus goed voor en laat de bomen verder, afgezien van bewatering wanneer nodig, met rust.

Binnen Bonsai kunnen niet tegen de vrieskou, plaats ze in een wat koelere kamer dan ze gewend zijn, veel licht is belangrijk.

 

Tijdens de winter worden de bomen nooit bemest. Let wel goed op dat de bomen niet uitdrogen, want ook tijdens de winter is het soms nodig om te bewateren.

 

 

 

Meer informatie

Bekijk de Bonsai boomsoorten voor soort specifieke Bonsai verzorging.
Ga naar het verzorging forum.Forum

Onze 8 talen...