Bonsai bomen worden gevormd met als doel om echte bomen te imiteren; ze moeten er oud uitzien maar klein blijven. Er zijn diverse methoden om bomen op te kweken die geschikt zijn om uiteindelijk tot Bonsai te vormen; zo kun je bomen kweken uit zaad, maar ook kant-en-klare Bonsai kopen in een winkel..

Bonsai kopen

De basistechnieken voor het opkweken van Bonsai

In dit onderdeel van de website bespreken we de diverse manieren om Bonsai bomen op te kweken of aan te schaffen. Zo kan je een ‘kant-en-klare’ Bonsai kopen in een winkel, of een boom kweken uit zaad met als doel om een Bonsai uit te vormen in de toekomst.

De meeste Bonsai liefhebbers begonnen hun hobby met een kant-en-klare Bonsai boom, die ze als cadeau gekregen hebben of in een Bonsai winkel gekocht hebben. Hoewel je dan niet het gevoel ervaart van het zelf maken van een Bonsai, is dit een prima manier om met deze hobby te beginnen en het gevoel te ontwikkelen om een Bonsai te verzorgen. Ben je eenmaal echt enthousiast geworden, dan kun je leren om een Bonsai zelf op te kweken en te vormen.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

In het Japans: “Misho” - Bonsai kweken vanuit zaad geeft je vanaf het prille begin volledige controle over de vorm van je Bonsai. Hoewel het lang duurt voordat je kunt beginnen met vormen (minstens drie jaar), is dit de enige manier om vanaf het begin te beginnen!

Lees meer

In het Japans: “Sashiki” - Het cultiveren van bomen vanuit stekken is erg populair bij Bonsai liefhebbers, omdat dit een goedkope manier is om nieuwe bomen te verkrijgen. Deze manier verkort de tijd om bomen te kweken met ongeveer een jaar (in vergelijking met opkweek uit zaden), terwijl het ook als voordeel heeft dat je weet welke karakteristieken de boom zal krijgen.

Lees meer

Kwekerijbomen zijn jonge tuinplanten (ook wel preBonsai genoemd), die soms goede eigenschappen bezitten voor Bonsai doeleinden. Met een kwekerijboom als uitgangsmateriaal kun je op een snelle manier een Bonsai creëren, want je kunt direct beginnen met het trainen van de boom.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

In het Japans: “Yamadori” - Soms kunnen bomen in de vrije natuur gevonden worden die klein gebleven zijn. Dit als gevolg van natuurlijke omstandigheden zoals beperkte hoeveelheden voedingsstoffen, hevige sneeuwval of wildvraat.

Lees meer

In het Japans: “Tsugiki” - Bij enten ‘smelt’ je een stomp (gewortelde stam) en de ent (het bovenste deel van een tak, inclusief zijtakken) samen.

Lees meer

In het Japans: “Toriki” - Een wat meer gevorderde techniek om Bonsai te kweken is marcotteren.

Lees meer

Inloggen Registreren