In dit onderdeel van de site tonen we diverse Top 10 lijsten, o.a. van de mooiste, gekste en oudste Bonsai bomen.

De mooiste Bonsai bomen

De meeste van onze ‘top 10’ artikelen zijn door fans op social media geselecteerd. Zo hebben we onder andere top 10 lijstjes van de mooiste Bonsai bomen, maar ook van vreemde landschappen en bloeiende bomen.

Ook al wordt de Bonsai hobby tegenwoordig overal ter wereld beoefend, haar Aziatische 'roots' zijn nog altijd duidelijk merkbaar.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Op diverse social media plaatsen we een "Bonsai van de Dag" afbeelding, de meest populaire Bonsai foto's delen we in deze Top 10. De Bonsai bomen die hier zijn afgebeeld verdienen hun plek hier zeker!

Lees meer

Op het internet zijn talloze voorbeelden te vinden van ongebruikelijke, opvallende of simpelweg vreemde Bonsai creaties. In deze top 10 opsomming hebben we de meest opvallende exemplaren bij elkaar gezocht.

Lees meer

Bonsai is een Japans woord, maar de kunstvorm komt oorspronkelijk uit China, waar het "Penjing" heet.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Bonsai zijn per definitie kleine bomen, maar een enkele keer wordt dit wel heel letterlijk genomen.

Lees meer

Bonsai bomen die vol in bloei staan of vruchten dragen zijn een spectaculair gezicht. In deze top 10 hebben we de mooiste afbeeldingen verzameld.

Lees meer

Alle boomsoorten zijn in principe geschikt om te gebruiken voor Bonsai. Maar, er zijn soorten (zoals de Jeneverbes) die zich perfect lenen voor Bonsai doeleinden.

Lees meer

Bomen kunnen duizenden jaren groeien. Bonsai bomen, mits goed onderhouden, kunnen ook heel oud worden.

Lees meer

Een Bonsai die groeit op of in een rots ("Seki-jôju" en "Ishisuki" in het Japans) is een zeer dramatische uitbeelding van de natuur. We kunnen ons allemaal steile kliffen voorstellen, waar alleen de sterkste en meest robuuste bomen kunnen overleven.

Lees meer

De bos stijl (in het Japans "Yose-UE") is een van de meest populaire stijlen van Bonsai. In plaats van het creëren en weergeven van een enkele boom, creëren we met een bos een compleet landschap.

Lees meer

Inloggen Registreren