Er zijn veel Japanse en Chinese kunstvormen die lijken op - of gerelateerd zijn aan Bonsai. Denk aan o.a. Suiseki (kijkstenen), Ikebana (bloemschikken), Koi (vissen) en Japanse tuinen.

Inspirerende Bonsai bomen

De kunst en technieken van Bonsai vinden hun oorsprong in het Chinese keizerrijk. Pas in de Kamakura periode, zo’n 700 jaar geleden, namen de Japanners de kunst van Bonsai, maar ook veel gerelateerde kunstvormen over. Denk bijvoorbeeld aan kijkstenen (Suiseki), het houden van Koi karpers (Nishikigoi) en aan Japanse tuinen. In dit onderdeel onderzoeken we deze aan Bonsai gerelateerde kunstvormen.

小品盆栽 & 豆盆栽 - Shohin betekend "een klein object", het betreft boompjes nog kleiner dan Bonsai bomen. Er bestaan geen exacte regels voor de afmetingen, maar een boom wordt als Shohin betiteld als het onder de 25cm hoog is.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

錦鯉 - Nishikigoi, ook wel Koi karpers genoemd, zijn gekleurde en gevlekte karpers. De karper komt oorspronkelijk uit China en werd in Japan geïntroduceerd door middel van giften van de Keizerlijke Garde.

Lees meer

生け花 - Ikebana is de Japanse kunst van het bloemschikken, bedoelt om de natuur en de mensheid dichter tot elkaar te brengen.

Lees meer

水 - Suiseki is de Japanse kunst van steen appreciatie, met expliciete waardering voor aspecten als stabiliteit, lange levensduur en onsterfelijkheid.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

日本庭園 - Japanse tuinen maken vaak deel uit van Boeddhistische kloosters en Shinto heiligdommen en zijn daardoor stevig verankerd in religie.

Lees meer

草もの - Bonsai bomen worden soms tentoongesteld in een Tokonoma, een opstelling bestaande uit een Bonsai, een Japanse prent en een accent plantje. De drie objecten stellen respectievelijk de mensheid, de hemel en de aarde voor.

Lees meer

Inloggen Registreren
Cron Job Starts