De meeste Bonsai liefhebbers begonnen hun hobby met een kant-en-klare Bonsai boom, die ze als cadeau gekregen hebben of in een Bonsai winkel gekocht hebben. Hoewel je dan niet het gevoel ervaart van het zelf maken van een Bonsai, is dit een prima manier om met deze hobby te beginnen en het gevoel te ontwikkelen om een Bonsai te verzorgen. Ben je eenmaal echt enthousiast geworden, dan kun je leren om een Bonsai zelf op te kweken en te vormen.

 

 

Waar en hoe koop je een Bonsai?

De meeste grote tuincentra verkopen goedkope Bonsai. Deze bomen zijn echter vaak van een matige kwaliteit. Veel gespecialiseerde (online) Bonsai winkels verkopen ook Bonsai, maar vaak in een hoger prijssegment. Bekijk dit artikel voor een winkel in de jouw omgeving; Bonsai te koop of neem een kijkje in onze online Bonsai Shop.

 

Hoe?

Advies voor het kopen van Bonsai bomen:

  • Koop geen boomsoort die moeilijk te verzorgen is; voor beginners is het aanbevolen om met een soort te beginnen die makkelijk te verzorgen is. Bekijk onze Bonsai boomsoortengids of vraag hiernaar voordat de boom aangeschaft wordt!
  • Koop een boom die geschikt is voor de standplaats waar de boom geplaatst wordt; alleen indoor bomen (subtropische soorten) doen het goed binnenshuis, net zoals buitenbomen het enkel goed doen buitenshuis (bekijk de lijst van aanbevolen soorten hieronder).
  • Vergeet niet te vragen welk soort Bonsai je aangeschaft hebt. Dit is belangrijk omdat je dan het best informatie kunt verkrijgen over hoe de boom goed te verzorgen.
  • Controleer de pot op beschadigingen.

 

Bonsai film; aanschaf van Bonsai

 

Boomselectie

Om te beginnen met Bonsai kunnen we de volgende soorten aanbevelen:

 

Indoor Bonsai

Binnen Bonsai; een Ficus, Carmona en Chinese Iep.

Outdoor bonsai

Buiten Bonsai; een Jeneverbes, Den en Japanse Esdoorn.