Blog

Bonsai nieuws en evenementen

De beste bonsai voor beginners

In dit artikel helpen we beginners een goede bonsai uit te kiezen, om zo veel problemen te voorkomen! De juiste boomsoort kiezen hangt af van waar je je boom wil plaatsen- binnen of buiten.

Lees meer

Jeneverbes bonsai maken

In dit artikel laten we zien hoe een bonsai te maken uit interessant kwekerij-materiaal.

Lees meer

Balinese bonsai

Het Indonesische eiland Bali heeft een levendige bonsai gemeenschap, verantwoordelijk voor een zeer unieke bonsai stijl.

Lees meer

Een Ficus bonsai maken

In dit artikel laten we zien hoe je een mooie bonsai kan creëren vanuit eenvoudige, en in grote hoeveelheden geproduceerde Ficus bomen.

Lees meer

Een Japanse Esdoorn Bonsai boom maken

Leer hoe je een Esdoorn Bonsai maakt van een starterplant. In deze video laten we je zien hoe je een Japanse esdoorn kan vormen door deze te snoeien en te bedraden. Ook wordt de lengte van de stam flink verkort.

Lees meer

Maak je eigen Den Bonsai

Leer hoe je een Shohin Bonsai maakt van een jonge Den. In deze video laten we je zien hoe je een ongeveer 8 jaar oude den snoeit, bedraad en verpot.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Hoe maak je een Bonsai?

Leer hoe je zelf een bonsai kan maken! In deze film (met Nederlandse ondertitels) laten we je zien hoe je een bonsai creëert uit goedkoop startmateriaal. De boom waar we aan werken is een 5 jaar oude spar (Picea abies) die gekocht werd in een lokaal tuincentrum voor ongeveer 20€.

Lees meer

Help mijn bonsai gaat dood!

“Help! Mijn bonsai gaat dood!” Jammer genoeg lezen we dit maar al te vaak op onze forums. Dus hebben we een handleiding geschreven om Bonsai die het even zwaar hebben weer tot leven te wekken. Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn om je bonsai te redden.

Lees meer

Kokedama

Kokedama betekent letterlijk 'mosbal'. Het zijn prachtige samenstellingen met varens, bloeiende planten, bamboe of succulenten.

Lees meer

Taikan Ten tentoonstelling 2018

De Taikan-ten is een van Japan's belangrijkste Bonsai tentoonstellingen, met een extreem hoog niveau Bonsai bomen die tentoon gesteld worden. De tentoonstelling vindt elk jaar plaats in November, in Kyoto.

Lees meer

Landschap Bonsai

Bomen die aan een steile bergwand hangen, wortels die zich in het gesteente hebben verankerd en prachtig gedetailleerde miniatuur gebouwen - welkom in de mysterieuze wereld van “Cliff Bonsai” (oftewel, landscap Bonsai).

Lees meer

92e Kokufu-ten, 2018

De Kokufu-ten is Japan's belangrijkste Bonsai show, met een onvoorstelbaar hoog niveau Bonsai bomen. Het vindt elk jaar plaats in het Tokyo Metropolitan Art Museum.

Lees meer

Inloggen Registreren
Cron Job Starts