Blog

Bonsai nieuws en evenementen

Kersenbloesem Bonsai

In de Japanse Nara periode (710–794) begon de traditie van het bekijken en waarderen van de kersenbloesem.

Lees meer

Landschap Bonsai

Bomen die aan een steile bergwand hangen, wortels die zich in het gesteente hebben verankerd en prachtig gedetailleerde miniatuur gebouwen - welkom in de mysterieuze wereld van “Cliff Bonsai” (oftewel, landscap Bonsai).

Lees meer

92e Kokufu-ten, 2018

De Kokufu-ten is Japan's belangrijkste Bonsai show, met een onvoorstelbaar hoog niveau Bonsai bomen. Het vindt elk jaar plaats in het Tokyo Metropolitan Art Museum.

Lees meer

De grote golf van Kanagawa

De grote golf van Kanagawa is een kleurenhoutsnede die een golf voor de berg Fuji voorstelt, gemaakt door de Japanse artiest Hokusai. Deze afbeelding is een van de bekendste werken uit Japan, en we zijn verrast door een Bonsai die daar wel erg veel op lijkt.

Lees meer

Miniatuur Bonsaituinen

Emre Ozberk had een fascinatie voor Bonsai. Maar op een gegeven moment, begon hij zich in plaats van op de boom, zich op de lege ruimte rondom de boom te focussen. Het begin van een leuke nieuwe hobby, het creëren van miniatuurtuintjes rondom Bonsai.

Lees meer

Mame Bonsai

Bonsai staan bekend om hun kleine formaat. Maar Mame Bonsai (tot 10cm hoog) gaan nog een stap verder als het gaat om het miniaturiseren van bomen! Mame artiest Haruyosi (Japan) deelt enkele prachtige voorbeelden met ons.

Lees meer

Namaak Bonsai

Bonsai kunnen erg oud worden, en het duurt jaren (zelfs tientallen jaren) om een volwassen boom te creëren. Paul Finch deed iets verbazingwekkends, hij maakte een kunstbonsai die zo echt leek dat ik niet kan geloven dat hij nep is!

Lees meer

Voor en na foto’s

Op onze facebookpagina delen we regelmatig interessante progressies (voor en na foto’s van Bonsai die gevormd zijn). De foto’s zijn erg interessant omdat het de kundigheid laat zien van de artiest in het vormen van een Bonsai, in vaak maar enkele uren. In dit artikel delen we achttien mooie voorbeelden.

Lees meer

Starten met Bonsai

In dit filmpje laten we zien hoe je zelf een Bonsai kan maken uit jong materiaal.

Lees meer

Bonsai prijzen

Bonsai bomen zijn levende kunstobjecten, sommige beroemde bomen zijn honderden jaren oud. Deze bomen zijn onbetaalbaar en als deze al te koop worden aangeboden, erg duur. Maar tegelijkertijd kunnen we ook voor een paar euro een Bonsai aanschaffen bij een lokaal tuincentrum.

Lees meer

Vietnamees miniatuurlandschap

We hebben eerder realistische miniatuurlandschappen gezien, maar dit exemplaar springt er echt uit. Het bestaat uit een traditioneel Vietnamese boerderij, met twee kleine Bonsai.

Lees meer

Haag en boom

Dit artikel laat een opmerkelijke creatie zien van een klein Bonsailandschap, gemaakt door Joe Selworthy. Het bestaat uit een enkele boom (een Esdoorn) en een haag (Cotoneaster struiken). Samen met het toegevoegde mos ziet het resultaat er prachtig uit!

Lees meer

Online Bonsai cursussen

De Bonsai Beginners Gids, eBook

Inloggen Registreren