Blog

Bonsai nieuws en evenementen

Een Japanse Esdoorn Bonsai boom maken

Leer hoe je een Esdoorn Bonsai maakt van een starterplant. In deze video laten we je zien hoe je een Japanse esdoorn kan vormen door deze te snoeien en te bedraden. Ook wordt de lengte van de stam flink verkort.

Lees meer

Maak je eigen Den Bonsai

Leer hoe je een Shohin Bonsai maakt van een jonge Den. In deze video laten we je zien hoe je een ongeveer 8 jaar oude den snoeit, bedraad en verpot.

Lees meer

Hoe maak je een Bonsai?

Leer hoe je zelf een bonsai kan maken! In deze film (met Nederlandse ondertitels) laten we je zien hoe je een bonsai creëert uit goedkoop startmateriaal. De boom waar we aan werken is een 5 jaar oude spar (Picea abies) die gekocht werd in een lokaal tuincentrum voor ongeveer 20€.

Lees meer

Help mijn bonsai gaat dood!

“Help! Mijn bonsai gaat dood!” Jammer genoeg lezen we dit maar al te vaak op onze forums. Dus hebben we een handleiding geschreven om Bonsai die het even zwaar hebben weer tot leven te wekken. Deze handleiding beschrijft de stappen die nodig zijn om je bonsai te redden.

Lees meer

Kokedama

Kokedama betekent letterlijk 'mosbal'. Het zijn prachtige samenstellingen met varens, bloeiende planten, bamboe of succulenten.

Lees meer

Taikan Ten tentoonstelling 2018

De Taikan-ten is een van Japan's belangrijkste Bonsai tentoonstellingen, met een extreem hoog niveau Bonsai bomen die tentoon gesteld worden. De tentoonstelling vindt elk jaar plaats in November, in Kyoto.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Landschap Bonsai

Bomen die aan een steile bergwand hangen, wortels die zich in het gesteente hebben verankerd en prachtig gedetailleerde miniatuur gebouwen - welkom in de mysterieuze wereld van “Cliff Bonsai” (oftewel, landscap Bonsai).

Lees meer

92e Kokufu-ten, 2018

De Kokufu-ten is Japan's belangrijkste Bonsai show, met een onvoorstelbaar hoog niveau Bonsai bomen. Het vindt elk jaar plaats in het Tokyo Metropolitan Art Museum.

Lees meer

De grote golf van Kanagawa

De grote golf van Kanagawa is een kleurenhoutsnede die een golf voor de berg Fuji voorstelt, gemaakt door de Japanse artiest Hokusai. Deze afbeelding is een van de bekendste werken uit Japan, en we zijn verrast door een Bonsai die daar wel erg veel op lijkt.

Lees meer

Miniatuur Bonsaituinen

Emre Ozberk had een fascinatie voor Bonsai. Maar op een gegeven moment, begon hij zich in plaats van op de boom, zich op de lege ruimte rondom de boom te focussen. Het begin van een leuke nieuwe hobby, het creëren van miniatuurtuintjes rondom Bonsai.

Lees meer

Mame Bonsai

Bonsai staan bekend om hun kleine formaat. Maar Mame Bonsai (tot 10cm hoog) gaan nog een stap verder als het gaat om het miniaturiseren van bomen! Mame artiest Haruyosi (Japan) deelt enkele prachtige voorbeelden met ons.

Lees meer

Namaak Bonsai

Bonsai kunnen erg oud worden, en het duurt jaren (zelfs tientallen jaren) om een volwassen boom te creëren. Paul Finch deed iets verbazingwekkends, hij maakte een kunstbonsai die zo echt leek dat ik niet kan geloven dat hij nep is!

Lees meer

Inloggen Registreren