Bonsai is een inspirerende kunstvorm met een rijke geschiedenis. In dit onderdeel tonen we deze schoonheid in de Bonsai galerij, met filmpjes en in top 10 artikelen.

Inspirerende Bonsai bomen

Subcategorieën

Films

We hebben filmpjes gemaakt over Bonsai vormingen (waarin we de progressie van een stilering laten zien), de grote wereldwijde tentoonstellingen en enkele technische beschrijvingen. Veel kijkplezier!

Lees meer

Top 10

De meeste van onze ‘top 10’ artikelen zijn door fans op social media geselecteerd. Zo hebben we onder andere top 10 lijstjes van de mooiste Bonsai bomen, maar ook van vreemde landschappen en bloeiende bomen.

Lees meer

Bonsai in Japan

Waarheen? De meest bekende Bonsai kwekerijen bevinden zich in het Kanto gebied (nabij Tokio), met name het Omiya Bonsai dorp is erg beroemd en makkelijk te bereiken. Kyoto is het culturele hart van Japan en hier bevinden zich de mooiste Japanse tuinen en tempels. Andere Bonsai hoogtepunten zijn o.a. een bezoek aan de tuin van Suzuki, Kimura en Kobayashi. Maar vergeet vooral niet dat...

Lees meer

Voorbeeld vormingen

De voorbeeldvormingen laten Bonsai bomen zien voor, tijdens en na het stileren. Hier worden de technieken die we hebben besproken in het onderdeel Bonsai vormgeven, toegepast.

Lees meer
Inloggen Registreren