Japan is de bakermat van de Bonsai kunst zoals wij die vandaag de dag kennen. De kwaliteit (maar ook kwantiteit) van Bonsai bomen, Japanse tuinen en andere culturele aspecten is simpelweg overweldigend.

Bonsai tuinen in Japan

Waarheen?

De meest bekende Bonsai kwekerijen bevinden zich in het Kanto gebied (nabij Tokio), met name het Omiya Bonsai dorp is erg beroemd en makkelijk te bereiken. Kyoto is het culturele hart van Japan en hier bevinden zich de mooiste Japanse tuinen en tempels. Andere Bonsai hoogtepunten zijn o.a. een bezoek aan de tuin van Suzuki, Kimura en Kobayashi. Maar vergeet vooral niet dat Japan ook voor echte Bonsai fans tot nieuwe ervaringen zal leiden; bezoek een Sumo worstel evenement, geniet van het heerlijke eten of ga skiën in de Japanse alpen!

 

Wanneer?

Veel georganiseerde Bonsai groepsreizen gaan naar Japan wanneer de bekende Bonsai Kokufuten tentoonstelling plaats vindt; in februari. De warmere en prettigere seizoenen om in Japan te reizen zijn echter de lente en herfst. In de lente kun je de kersenbloesem periode meemaken, terwijl je in de herfst de prachtige kleuren van de esdoorn bladeren kunt zien (en een ander belangrijk evenement bezoeken, de Taikanten, in november).

 

 

Bonsai bezienswaardigheden

De belangrijkste bezienswaardigheden in Japan zijn het Omiya Bonsai dorp en de persoonlijke collecties van Kimura en Suzuki. Ook Koukaen (Osaka), Shunkaen (Tokio) en Kojuen (Kyoto) zijn prachtige plekken om te bezoeken.

Japanse tuinen

De drie meest bekende Japanse tuinen zijn Kairakuen (Mito), Kenrokuen (Kanazawa) and Korakuen (Okayama). Maar Kyoto is uiteindelijk de beste plek om tuinen te bezoeken, met keuze uit meer dan 50 tuinen, waaronder Ginkakuji, Kennin-ji, Daisen-in, Koto-in, Ryogen-in, Kinkaku-ji, Ryoan-ji and Ninna-ji.

 

大宮盆栽村 - Voor Bonsai liefhebbers die Japan bezoeken is Omiya een oude bekende. Het dorp beslaat een plezierige buurt in de wijk Omiya in Tokyo. Er zijn een stuk of twaalf top Bonsai kwekerijen.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

盆栽美術館 大観 - Het Taikan Bonsai museum is eigendom van de heer Shinji Suzuki en het is een verbazingwekkende plek. Naar mijn bescheiden mening is het de mooiste Bonsai tuin in Japan en het museum is zeer goed aangelegd. De Bonsai meesterwerken zijn ruim opgesteld en zeer overzichtelijk weergegeven, waardoor bezoekers de bomen van alle kanten kunnen bewonderen.

Lees meer

Het werk van de heer Kimura behoort tot het bekendste en belangrijkste van de hedendaagse Bonsai in Japan. De nieuwe en radicale benadering waarmee hij Bonsai gestyled heeft werd eerst gezien als een breuk met (te) veel tradities, maar al snel werd hij alom erkend en gerespecteerd.

Lees meer

春花園Bonsai美術館 - Deze combinatie van een tuin met museum is opgezet door de Bonsai meester Kunio Kobayashi. Hij is drievoudig winnaar van de Prime Ministers Award, de meest prestigieuze Bonsaiprijs in Japan.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

藤川光華園 盆栽 - De Kouka-en tuin is eigendom van de heer Fujikawa en ligt in de buurt van Osaka, in de voorstad Ikeda. De kwekerij werd geopend in 1950 en een aantal van haar bomen hebben sindsdien deelgenomen aan de Kokufu-ten in Tokio.

Lees meer

香川県高松市鬼無町 - Hoewel dit dorp minder bekend is, is het vele malen groter en minstens zo mooi als Omiya. Kinashi is een zeer indrukwekkende plek en zeker de moeite waard om te bezoeken.

Lees meer

広樹園 - Koju-en is gespecialiseerd in Shohin boompjes en heeft een zeer grote verzameling van zowel loof- als naaldbomen in een prachtig opgezette Kyoto stadstuin. De eigenaar is Tomohiro Masumi, een van de bekendste en meest gerespecteerde Shohin kwekers van Japan.

Lees meer

Inloggen Registreren