Er is geen betere manier om over Bonsai te leren dan door experts aan het werk te zien. In dit onderdeel van de site tonen we praktische voorbeelden van Bonsai vormingen, van zowel goedkoop als exclusief materiaal.

Bonsai demo door Taiga Urushibata

De voorbeeldvormingen laten Bonsai bomen zien voor, tijdens en na het stileren. Hier worden de technieken die we hebben besproken in het onderdeel Bonsai vormgeven, toegepast.

Dit is een sterke Japanse esdoorn variant  die bekend staat om zijn zeer fijne vertakking waardoor ze ook mooie  kleine blaadjes krijgen. De soort is middelmatig winterhard, en wanneer de boom op leeftijd komt ontwikkelt er zich een mooie ruwe schors die licht schilfert.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

De meidoorn is een plant die je vooral in haag beplanting en als solitaire stuik ziet staan. De kleine bladeren, witte bloemen, rode besjes en mooie schors op oude planten maakt van hem een perfecte soort om Bonsai van te maken.

Lees meer

Door hun prachtige bloemen en talloze variëteiten vind de Satsuki steeds meer liefhebbers  in de westerse Bonsai cultuur.  Er zijn meer dan 800 soorten die allemaal verschillen in zowel vorm en kleur van bloemen, als in vorm en grote van blad.

Lees meer

De Lariks is een fijn boompje voor Bonsai creatie. Aangezien het een loofverliezende conifeer is, is het een special geval in de plantkunde.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

In deze studie wordt een Haagdoorn gevormd tot dubbelstam Bonsai. De boom werd na te zijn ontdekt flink teruggesnoeid en verder met rust gelaten.

Lees meer

De kurkeik is een groenblijvende, mediterrane boom die een unieke bast heeft waar al eeuwen lang wijnkurken van worden gemaakt. Mede hierdoor wordt de kurkeik gecultiveerd in Zuid-Europa en Noord-Afrika waar de bast elke 9 tot 12 jaar geoogst kan worden.

Lees meer

De granaatappel boom is erg geliefd omdat appelbomen warme gevoelens oproepen en het een bijzondere boomsoort is. Met name de afwisseling door de jaargetijden heen maakt dat deze boom prachtig kan worden gebruikt als Bonsai boom.

Lees meer

Deze studie laat zien hoe een Haagdoorn uit het bos werd gehaald en werd gevormd tot een vlotstijl Bonsai. Nadat de boom werd ontdekt langs een bospad werd hij flink teruggesnoeid en met rust gelaten, op deze manier kon de boom herstellen alvorens hem een jaar later uit te graven.

Lees meer

Inloggen Registreren
Cron Job Starts