Anders dan vaak wordt aangenomen zijn Bonsai bomen geen genetisch gemanipuleerde miniatuur planten. Bonsai zijn normale bomen, opgekweekt als normale plant, maar daarna gevormd tot miniatuurplant. Het stileren van Bonsai bestaat oa. uit regelmatige snoei en bedrading, ook zijn er diverse meer gevorderde technieken ontwikkeld (zoals bijvoorbeeld het accentueren van dood hout).

Een Bonsai vormen uit een starterplant

Het stileren en vormgeven van Bonsai

Dit deel van de website behandeld de twee belangrijkste technieken om Bonsai vorm te geven; snoeien en bedraden.

Zonder twijfel is regelmatig snoeien de belangrijkste manier om een Bonsai te trainen en in miniatuur te brengen en houden. Er zijn twee verschillende technieken: onderhoud-snoei (het onderhouden en verfijnen van de bestaande vorm van een Bonsai) en structuursnoei, waarbij ingrijpend wordt gesnoeid om een ​​boom een basisvorm of -stijl te geven.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Bedrading is een cruciale techniek om Bonsai vorm te geven. Door draad om de takken van een boom te wikkelen kun je de takken buigen en van positie veranderen. Het duurt een paar maanden voordat de takken in hun nieuwe vorm gefixeerd zijn. De draad moet dan verwijderd worden.

Lees meer

Subcategorieën

Gevorderde stilering-technieken

In dit onderdeel bespreken we de volgende gevorderde technieken; bladsnoei, het creëren van doodhout, het belang van de wortelvoet (Nebari), het vormen van de stam en hoe we een rotsbeplanting of woudbeplanting kunnen maken. Laten we direct beginnen.

Lees meer
Inloggen Registreren
Cron Job Starts