Oorspronkelijk uit China en Japan, de Acer buergerianum is niet zo populair als de Acer palmatum (de polulaire Japanse esdoorn Bonsai). Maar zonder twijfel zeer geschikt voor Bonsai doeleinden. Naast uiteenlopende groei patronen kan deze drietand Esdoorn worden onderscheiden door zijn 3-lobbige bladeren( in tegenstelling tot de 5-lobbige bladeren van de Acer palmatum).

De bladeren zijn (donker) groen, kleurt rood en oranje in de herfst. De boom is sterk en kan agressieve snoei en vorming zeer goed aan.

Gebruik onze Bonsai-identificatie gids om je boomsoort te achterhalen.

 

Specifieke richtlijnen voor het verzorgen van Acer buergerianum

Positie: De Acer buergerianum geeft de voorkeur aan veel licht, hoewel deze beter wordt beschermd van teveel aan direct zonlicht tijdens de zomer middagen. Bescherm de boom wanneer het vriest in een koude kamer of door het beschermen van zijn wortelstelsel wanneer deze buiten verblijft.

Water: Wees voorzichtig niet te over-wateren, een doorlatend grond mengsel wordt geadviseerd.

Voeding: Bemest de boom zodra deze begint te groeien in het vroege voorjaar, ongeveer 1 a 2 maandelijks tot na de herfst.

Snoeien: nijp de nieuwe groei terug tot aan de eerste twee bladeren. Wees voorzichtig om de top/kroon sterk te snoeien om ervoor te zorgen dat de groei zich ook uitbreidt naar de lager gelegen delen.
Om de bladgrote te verkleinen verwijder je 30 procent van de grootste bladeren van de boom eenmaal per 2 jaar.

Verpotten: Verpot de boom elk/om 2de jaar net voordat deze begint te groeien (vroege voorjaar), een normaal (zij enigszins goed drainerende) grond mengsel kan worden gebruikt.

Vermeerderen: Uit zaad, stekken of door te marcotteren.

Bekijk onze Bonsai verzorging pagina's voor meer gedetailleerde informatie over deze technieken.

 

 

Voorbeeld van een drietand Esdoorn (Acer Buergerianum) Bonsai boom

Acer buergerianum trident maple Bonsai