Bomen die in deze sectie geplaatst worden kunnen door de medegebruikers beoordeeld worden aan de hand van de onderstaande punten. Bij het bespreken zijn ook subjectieve beoordelingen welkom, maar met als hoofddoel om wegen ter verbetering voor te stellen.

Lees de sticky voordat je een boom plaatst of een beoordeling wilt doen.

Onderwerp:

Twee voorbeeld-besprekingen 10 jaren 5 maanden geleden #27282

  • Oscar
  • Oscar's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Berichten: 749
  • Ontvangen bedankjes 377
Voorbeeld 1. Pinus Sylvestris. Jelle Ferwerda


Ontwerp: Score n.v.t.: Deze boom heeft geen duidelijke stijl. Bij het opbouwen lijkt uitgegaan te zijn van een boom welke door natuurkrachten gespleten is.

– Tapsheid:Score 7: Deze stam heeft een flauwe tapsheid, welke passend is voor dennen in de vrije natuur.

– Nebari: Score 1: Deze boom toont geen wortelvoet

– Takken: Score 4: Deze boom is in een beginnende fase. De takken zijn nog niet goed ontwikkeld. Wel wordt goed gebruik gemaakt van takken op verschillende hoogte welke elk een deel van de kroon opbouwen.

– Potkeuze: Score nvt: Deze plant staat nog in een trainingsschaal

– Bedrading: Score 9: De boom is netjes bedraad. Draad is van voldoende kaliber om de boom in vorm te houden, met enkele spandraden om erg sterke bochten in bedwang te houden

- Opbouw: Score 6: De boom lijkt een dubbele kroon te hebben. Dit leidt af van het beeld. Kies voor alleen de takken voor de hoofdstam. Hier worden duidelijk meerdere takken gebruikt om een kroon op te bouwen.

Balans: Score 8: De boom is compleet in balans

Karakter: Score 2: Dit is duidelijk een jonge boom aan het begin van zijn ontwikkeling.

Gemiddelde Score: 5,4




Voorbeeld 2. Carpinus Betulus (Walter Pall)


walter-pall-bonsai.blogspot.de/2009/11/hornbeam-in-winter.html

Ontwerp: Score 8: Dit is een mooi voorbeeld van een informeel opgaande boom waarbij de stam zich ongedwongen slingert bij het opgaan. .

– Tapsheid: Scoe 8: De stam heeft een mooie tapsheid, howel nog een duidelijke overgang in de kroon zichtbaar is waar de originele boom afgezaagd lijkt.

– Nebari: Score6: De boom heeft een fantastische wortelvoet. Echter, de wortels aan de rechterkant beginnen te hoog waardoor een onnatuurlijke knie van wortels ontstaat.

– Takken: Score 7: De takken zijn mooi taps. Echter, aan de linkerkant is een te groot gat voor de nevenstam, welke te licht is om te passen. Aan de rechterkant zitten een aantal takken welke overkomtn als gelijk groot.

– Potkeuze 9: De ietwat vrouwelijk pot past perfect bij de gracieuze stijl van de boom; De kleur is mooi licht, passend bij de bast van de boom.

– Bedrading: Score 10: De boom lijkt geheel zonder bedrading te zijn dus OF de bedrading is super aangebracht, of de boom is volledig gevormd.

– Opbouw: Score 7: Iets storend is de nevenstam welke te licht is om een echte nevenstam te zijn. Tevens is deze te recht om mooi te zijn.

Balans: Score 8: De boom is mooi in balans. Het is het overwegen waard om de takken op de grond rechts te verwijderen.

Karakter: Score 10: deze boom zou zo een 100 jaar oude solitaire boom in in een open veld kunnen zijn.

Gemiddelde score: 8,1. Dis is een ver ontwikkelde boom. Enkele opties zijn aanwezig om aan deze boom te veranderen, vooral het verder uitwerken van de nevenstam en zijtakken.

Gelieve Inloggen of een account aanmaken om deel te nemen aan het gesprek.

  • Pagina:
  • 1
Inloggen Registreren
Cron Job Starts