藤川光華園 盆栽 - De Kouka-en tuin is eigendom van de heer Fujikawa en ligt in de buurt van Osaka, in de voorstad Ikeda. De kwekerij werd geopend in 1950 en een aantal van haar bomen hebben sindsdien deelgenomen aan de Kokufu-ten in Tokio.

De tuin staat vol met grote Bonsai meesterwerken en het is een  werkomgeving met een aantal leerlingen en studenten. Fujikawa Koukaen is de filmlocatie voor de serie "Bonsai Art of Japan", gecreëerd door zijn leerling, Bjorn Bjorholm.

MrDe heer Fujikawa heeft normaal gesproken internationale studenten / leerlingen, erg handig voor degenen onder ons die geen Japans spreken. Onlangs is er een Bonsai School geopend, waar korte termijn klassen / stageplaatsen worden aangeboden (vanaf een week tot enkele maanden). In het filmpje hieronder je zal Bjorn ontmoeten, die uitleg geeft over de meest beroemde boom in de kwekerij. Veel kijkplezier!

 

 

Film over Fujikawa Kouka-en Bonsai

 

Fujikawa Kouka-en in Osaka

Fujikawa Koukaen nursery

 

Hoe er te komen

De tuin is gemakkelijk bereikbaar vanaf het centrum van Osaka. Vanaf het Hankyu Umeda station (naast JR Osaka station) neemt u de Hankyu Takarazuka lijn naar Ishibashi station. Dit duurt ongeveer 20 minuten. Vanaf Ishibashi station kunt u lopend naar de tuin (dit duurt nog eens 20 minuten), of een taxi nemen (10 minuten).

Het adres van Fujikawa Kouka-en: 563-0043 Ikeda City, Osaka, 3-19-13 Kanda (Tel: 072-752-9024)

 

Kaart: Fujikawa Koukaen

Fujikawa Koukaen in Osaka

Google Maps: Fujikawa-Koukaen Bonsai.