Het werk van de heer Kimura behoort tot het bekendste en belangrijkste van de hedendaagse Bonsai in Japan. De nieuwe en radicale benadering waarmee hij Bonsai gestyled heeft werd eerst gezien als een breuk met (te) veel tradities, maar al snel werd hij alom erkend en gerespecteerd.

Zijn tuin is als een museum en iedereen die geïnteresseerd is in Japanse Bonsai zal ten minste de helft van zijn collectie herkennen uit tijdschriften en van websites. Onnodig te vernoemen dat dit een tuin is die u niet mag missen! Masahiko Kimura specialiseert zich in Shimpaku Jeneverbessen en zijn meest beroemde en bekroonde bomen zijn meestal van deze soort. In de tuin vindt u ook een heleboel dennen, maar heel weinig loofbomen. Veel van de huidige en in opkomst zijnde Bonsai experts in Europa en de Verenigde Staten waren leerling bij dhr. Kimura, waaronder Ryan Neil.

 

 

Film over de tuin van Kimura

 

Masahiko Kimura Bonsai master

Kimura Bonsai garden

 

Hoe er te komen

De tuin is niet opengesteld voor publiek en je kunt deze alleen op uitnodiging bezoeken. De heer Nakamizu (zie link hieronder) biedt reizen naar de tuin en spreekt uitstekend Engels, hij zal hij je in de regel afhalen bij zijn restaurant in Omiya.