盆栽美術館 大観 - Het Taikan Bonsai museum is eigendom van de heer Shinji Suzuki en het is een verbazingwekkende plek. Naar mijn bescheiden mening is het de mooiste Bonsai tuin in Japan en het museum is zeer goed aangelegd. De Bonsai meesterwerken zijn ruim opgesteld en zeer overzichtelijk weergegeven, waardoor bezoekers de bomen van alle kanten kunnen bewonderen.

Vanaf de ingang van het museum gaat u de tuin binnen door een galerij van Bonsai en loopt u op twee beroemde en zeer grote dennen af. Beide bomen zijn van grote historische betekenis en ze groeien al meer dan 200 jaar in potten. De hoofdtuin binnentredend zal het zorgvuldig aangeharkte grind u direct opvallen. De gehele tuin is zeer schoon en modern, met veel oog voor detail.

Tyler Sherrod is een leerling van de heer Suzuki. Hij gaf me de volledige rondleiding door de tuin en gaf  uitleg over de collectie. Je zult hem ontmoeten in de film (hieronder), waarin hij de geschiedenis en de betekenis van de twee belangrijkste bomen van de heer Suzuki uitlegt. Veel kijkplezier!

 

 

Film over Suzuki's Taikan museum

 

Shinji Suzuki Bonsai artist

Shinji Suzuki's Taikan Bonsai

 

Hoe er te komen

Het museum is centraal gelegen in Obuse, ongeveer 15 minuten lopen vanaf het Obuse station. Obuse ligt op 35 minuten afstand van Nagano, vanaf "Nagaden station" in Nagano (in het Nagano JR treinstation).

Het adres van het Taikan Bonsai museum: 28-7 Obuse-machi, Kamitakai-gun, Nagano, 381-0201 Japan.

Bij een bezoek in december-maart zal de tuin er veel minder spectaculair uitzien, omdat alle bomen worden opgeslagen in koude kassen om ze te beschermen tegen de grote hoeveelheid sneeuw die er in Obuse valt.

 

Kaart: Taikan Bonsai

Taikan Bonsai map

Google Maps: Shinji Suzuki's Taikan museum.