Bomen kunnen duizenden jaren groeien. Bonsai bomen, mits goed onderhouden, kunnen ook heel oud worden.

Sommige van de oudste Bonsai ter wereld zijn meer dan 800 jaar; het resultaat van vele generaties van geduld en hard werk. In dit artikel worden enkele van de beroemdste en oudste bomen genoemd, veel plezier!

 

(#1) Ficus Bonsai boom bij Crespi, Italië - meer dan 1000 jaar oud!

1000 year old Ficus Bonsai

Van deze Ficus Bonsai boom wordt gemeld dat deze meer dan duizend jaar oud is; de oudste Bonsai boom ter wereld. Het is de belangrijkste boom die wordt tentoongesteld in het Italiaanse Bonsai museum "Crespi" (afbeelding met dank aan Crespi).

 

(#2) Oude Bonsai den bij Mansei-en, Japan - getest en bewezen meer dan 1000 jaar oud te zijn!

1000 year old Pine Bonsai

Deze den is getest meer dan 1000 jaar oud te zijn, in het wild in Japan verzameld. Het is nog steeds ruw materiaal, aangezien deze in ontwikkeling is. Het is bij de Mansei-en Bonsai kwekerij van de familie Kato in Omiya, Japan.

 

(#3) 800 jaar oude boom, bij Shunka-en, door Kunio Kobayashi

800 year old Bonsai

Een schitterende boom tentoongesteld bij Shunkaen. De boom is naar schatting ongeveer 800 jaar oud. Lees de Shunka-en Bonsai pagina voor meer informatie.

 

 

(#4) Een 800 jaar oude Bonsai boom ook bij Shunkaen

Bonsai in Shunkaen

Een opmerkelijke boom, die bekend staat om zijn buitengewoon hoge leeftijd; de boom is naar verluidt meer dan 800 jaar, een van de kostbaarste Bonsai bomen! Zijn eigenaar, meester Kobayashi, is een van de beroemdste Bonsai kunstenaars ter wereld en heeft de prestigieuze Prime Minister Award in Japan 4 keer gewonnen. Zijn kwekerij, ShunkaEn, is gevestigd in Tokio en is open voor bezoekers.

 

(#5) De Japanse witte den die Hiroshima overleefde

Bonsai tree that survived Hiroshima

Deze boom wordt al 400 jaar lang als Bonsai getraind, het resultaat van 6 generaties van hard werken en geduld door de familie Yamaki. Maar wat het echt bijzonder maakt is dat het in Hiroshima was toen in 1945 de atoombom viel; de boom overleefde en werd later aan het Nationale Bonsai & Penjing Museum in Washington geschonken (Foto met dank ook aan het museum).