Dit is een sterke Japanse esdoorn variant  die bekend staat om zijn zeer fijne vertakking waardoor ze ook mooie  kleine blaadjes krijgen. De soort is middelmatig winterhard, en wanneer de boom op leeftijd komt ontwikkelt er zich een mooie ruwe schors die licht schilfert.

Deze uiteenzetting gaat over een ruwe shohin drietands esdoorn. Doordat reeds gevormde shohin en chuhin over het algemeen redelijk duur zijn, is het soms interessanter om goede ruwe planten te kopen aangezien deze meestal wel schappelijk zijn in prijs.

 

 

Trident maple bonsai

Trident maple

En zo kwam deze kleine esdoorn uit Japan rond februari 2007 in een Duitse Bonsai kwekerij terecht. Daar werd onmiddellijk aan de takkenstructuur aangepakt en een maand later werd hij verpot.

Het selecteren en snoeien van takken is begonnen.

 

Wiring the bonsai

Trident maple bonsai tree

De boom in 2007, net verpot.

 

June 2007

Oktober

In juni van dat jaar was de boom al goed gegroeid, doordat er werd gewerkt met een offertak om een sterke tak te laten groeien aan de rechterkant. En in oktober konden we dan ook uitgebreid genieten van de herfst kleuren.

In Oktober 2007, mooie herfstkleuren.

 

Bonsai

Acer bonsai

Toen  in de winter kaal was, konden we de takkenstructuur goed zien en wat ons meteen opviel was dat de rechter takken minder goed ontwikkeld waren dan de linker, dus hier was nog wat werk aan.

In April 2008 groeide het nieuwe loof weer prachtig aan.

 

2008

Winter time for this Acer

In juni 2008 werd de boom geselecteerd om op een kleine tentoonstelling te gaan staan.

Maart 2009, mooie vooruitgang in de takkenstructuur.

 

August 2009

Net gesnoeid in Juni 2009.

 

2010 show

Tijdens een kleine tentoonstelling in juli 2010, was er een wedstrijdje voor de meest erotische shohin Bonsai.... het kleine rode broekje deed de boom in de prijzen vallen.

 

Halloween Bonsai tree

Tentoongesteld tijdens Halloween in 2011.

 

 

Bonsai acer

Trident maple bonsai

In september 2012 zorgde de esdoorn dat de shohin stand op de north-eastern germany in rostock serieus opgewaardeerd werd door zijn aanwezigheid.