De granaatappel boom is erg geliefd omdat appelbomen warme gevoelens oproepen en het een bijzondere boomsoort is. Met name de afwisseling door de jaargetijden heen maakt dat deze boom prachtig kan worden gebruikt als Bonsai boom.

Deze boom is aangeschaft bij een Bonsai kwekerij in Februari 2010, geimporteerd uit Spanje. Mijns inziens was het destijds een koopje en ik kon hem niet laten staan. De stam had enige vrije beweging en enkele littekenen op de stam maakte dat de boom een bijzondere uitstraling had, gelijk aan appelbomen in fruitkwekerijen.

 

 

Young apple bonsai tree

De wortels bleken sterk te zijn tijdens het verpotten, maar tot mijn verbazing flexibel genoeg om al direct in een kleine pot te kunnen worden geplaatst. Normaal had ik de boom eerst tijdelijk in een middengrote pot geplaatst, dit was nu niet nodig.

 

Apple in 2010

Apple summer 2010

In April 2010 begon de boom te groeien na de winterslaap.

In Mei 2010 stond de appelboom-Bonsai in volle bloei.

 

Apple Winter

Apple bonsai

In november 2010 zijn de appeltjes verkleurd in een oranje herfstkleur. Wanneer de bladeren al zijn gevallen tijdens de winter blijven de appels nog even hangen. Wanneer het winter wordt worden de appeltjes gegeten door vogels.

De appel Bonsai is verpot in een wat grotere pot, om zo iets meer reserve te hebben qua wateropslag.
 

Apple

Bonsai apple

Perfecte rode appels, en de boom in halloween stijl?

Het oogsten is begonnen.

 

 

Flowering malus bonsai

In mei 2012; dit jaar iets minder intense bloei, maar dit is normaal voor bloeiende bomen. Sommige jaren zijn krachtiger dan de andere. Het is erg belangrijk om bemesting aan te passen voor bloeiende/vruchtdragende Bonsai bomen; het kost veel energie om fruit te kweken voor de boom.

 

Apple bonsai tree

Het resultaat; een prachtige Malus (Appel) Bonsai boom.