Door hun prachtige bloemen en talloze variëteiten vind de Satsuki steeds meer liefhebbers  in de westerse Bonsai cultuur.  Er zijn meer dan 800 soorten die allemaal verschillen in zowel vorm en kleur van bloemen, als in vorm en grote van blad.

Mits je aan een paar van hun speciale eisen voldoet;zoals juiste grond, voeding en regenwater om te gieten, zijn het absolute geen moeilijke bomen.  Men moet er wel rekening mee houden dat satsuki's in tegenstelling tot andere bomen meer groeien aan de basis dan in de kroon.

 

 

Azalea bonsai tree

Satsuki Azalea

Deze satsuki die ik in april 2008 kocht bij een Bonsai winkel, was geïmporteerd  uit Japan en stond in een piepschuim bak.

 

Walter Pall

Satsuki

In juni 2008 volgde ik een workshop onder leiding van Walter Pall en Martin Sturm, waar de boom werd bedraad en gesnoeid.

 

2009\

Flowering azalea bonsai

Pas in maart 2009 had de boom een beetje vooruitgang geboekt, waardoor ik hem in een Bonsai pot kon zetten. Na ongeduldig wacht was het in mei eindelijk zo ver, de boom begon te bloeien. Echter was mijn pot keuze geen goede match met de kleur van de bloemen.

Prachtige bloei, maar ik vond de pot niet erg goed staan.

 

Azalea

Azalea in new pot

Daarom besloot ik de boom in een donker blauwe" Bryan Albright" pot te zetten. Toen de boom in juni weer vol in bloei stond, een uistekende keuze bleek te zijn geweest.

 

 

The final result; azalea bonsai

flowering azalea

Tegen juni 2012 was de azalea meer volwassen geworden en zijn de bloemen zoals altijd gewoon weg prachtig.