Bonsai is iets wat mensen fascineert, en deze fascinatie heeft geleid tot verscheidene grappen en nep berichten op het internet. De Bonsai kitten (een klein katje die gehouden werd in een klein glaasje) is waarschijnlijk het meest bekende verhaal in deze categorie, het werd zelfs onderzocht door de FBI, en bleek gelukkig nep te zijn!

Een ander verhaal waar we van hebben gehoord is over de marihuana Bonsai plant. Hoax of niet?

 

 

Bonsai… Wat is het exact?

Het woord “bonsai” is een Japans woord welke, letterlijk vertaald, “geplant in een pot” betekent.

De bijbetekenissen of toegevoegde/impliciete Bonsai boom betekenissen zijn:

  • Een algemeen boomachtige vorm of stijl (ondanks dat het niet nodig is dat het in natuurlijk opzicht de plant ook zo groeit in volle grootte in het wild).
  • Een karakterschets die niet zo gedetailleerd is als een gefotografeerde boom, maar net genoeg eigenschappen heeft om makkelijk te suggereren dat het een volwassen boom is.
  • Relatieve kleinheid, vergeleken met dezelfde soort van bomen buiten de pot, voor de makkelijkheid van het transporten en de mogelijkheid dichtbij te houden.
  • Een vleug van natuurlijkheid welke subtiel is geaccentueerd door menselijke interventie, maar welke niet is geruïneerd door een sterk klaarblijkelijkheid van menselijke interactie.
  • Een nauwkeurige representatie van iets veel meer dan zichzelf, en zodoende elke bezichtiger de kans gevende te interpreteren wat wordt getoond en daar op verder te bouwen op zijn of haar eigen ervaring en herinneringen.
  • Iets wat zo wordt gewaardeerd dat het verzorging krijgt voor elke dag van zijn (hopelijk lange) gepotte leven.
  • Iets wat zo in aanzien staat dat het werd toegestaan om binnen te brengen in huis voor geëerde gasten, ondanks dat het grond uit de tuin bij zich had.
  • Een draagbare oasis en verplaatsbare miniatuur tuin welke de seizoen en ruime of favoriete landschappen kan representeren, die dicht bij de hand was voor meditatie of contemplatie assistentie.

Continueer het lezen op onze Wat is Bonsai pagina.

 

Marihuana/Hennep/Weed Bonsai, echt of niet?

Sinds Bonsai letterlijk vertaald als “plant in pot”, kan elke plant (ook een Marihuana plant) terecht genaamd worden als Bonsai.
Dat gezegd hebbende, de discussie hierboven op de impliciete Bonsai boom betekenis laat ons zien dat we naar bepaalde karakteristieke eigenschappen zoeken voordat we een plant een Bonsai noemen. Deze bevat het hebben van een houten stam, een radiale wortelvoet, goed gestructureerde takken en kleine bladeren.

Nu zijn wij geen expert over Hennep planten, maar we zijn er best zeker van dat deze planten niet makkelijk een stam groeit, zeker geen takken als bomen groeit en de bladeren moeilijk te reduceren zijn in grootte.

 

Laten we een kijkje nemen naar twee foto`s die veel blogs hebben laten zien als “Bonsai bomen":

 

Cannabis Bonsai tree

Een hennep Bonsai plant, of een fotoshop truc? Foto door Ulf.

 

 

Dus, is dit een echt Marihuana Bonsai plant?

Kijk goed naar de foto hierboven, over deze is veel gediscussieerd geweest op de Bonsai Reddit en, zoals Sofasoft daar naar voren bracht, is de foto nep. De foto is onnatuurlijk plat, de bloemen zijn allemaal dezelfde grootte en laten geen diepte zien, de schaduwen slaan nergens op en de takken zijn niet zichtbaar. Dit is nep.

Sinds ik de Bonsai Reddit pagina heb vermeld, moet ik zeggen dat het een interessante bron is voor Bonsai foto`s en verhalen. Bekijk het als je tijd hebt!

De foto hieronder is er ook een die we vaak zijn tegengekomen. Het lijkt best realistisch en we hebben geen duidelijke fotoshop bewerkingen gevonden, dus ik ben zeer zeker dat het echt is. Jij beslist of dit een Marihuana Bonsai is of gewoon een klein Marihuana plantje in een Bonsai pot ;-)

 

Marijuana Bonsai tree

Gevormde Marihuana plant in een Bonsai pot. Foto door THCtalk.