Blog

Bonsai nieuws en evenementen

De grote golf van Kanagawa

De grote golf van Kanagawa is een kleurenhoutsnede die een golf voor de berg Fuji voorstelt, gemaakt door de Japanse artiest Hokusai. Deze afbeelding is een van de bekendste werken uit Japan, en we zijn verrast door een Bonsai die daar wel erg veel op lijkt.

Lees meer

Miniatuur Bonsaituinen

Emre Ozberk had een fascinatie voor Bonsai. Maar op een gegeven moment, begon hij zich in plaats van op de boom, zich op de lege ruimte rondom de boom te focussen. Het begin van een leuke nieuwe hobby, het creëren van miniatuurtuintjes rondom Bonsai.

Lees meer

Mame Bonsai

Bonsai staan bekend om hun kleine formaat. Maar Mame Bonsai (tot 10cm hoog) gaan nog een stap verder als het gaat om het miniaturiseren van bomen! Mame artiest Haruyosi (Japan) deelt enkele prachtige voorbeelden met ons.

Lees meer

Namaak Bonsai

Bonsai kunnen erg oud worden, en het duurt jaren (zelfs tientallen jaren) om een volwassen boom te creëren. Paul Finch deed iets verbazingwekkends, hij maakte een kunstbonsai die zo echt leek dat ik niet kan geloven dat hij nep is!

Lees meer

Voor en na foto’s

Op onze facebookpagina delen we regelmatig interessante progressies (voor en na foto’s van Bonsai die gevormd zijn). De foto’s zijn erg interessant omdat het de kundigheid laat zien van de artiest in het vormen van een Bonsai, in vaak maar enkele uren. In dit artikel delen we achttien mooie voorbeelden.

Lees meer

Starten met Bonsai

In dit filmpje laten we zien hoe je zelf een Bonsai kan maken uit jong materiaal.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Bonsai prijzen

Bonsai bomen zijn levende kunstobjecten, sommige beroemde bomen zijn honderden jaren oud. Deze bomen zijn onbetaalbaar en als deze al te koop worden aangeboden, erg duur. Maar tegelijkertijd kunnen we ook voor een paar euro een Bonsai aanschaffen bij een lokaal tuincentrum.

Lees meer

Vietnamees miniatuurlandschap

We hebben eerder realistische miniatuurlandschappen gezien, maar dit exemplaar springt er echt uit. Het bestaat uit een traditioneel Vietnamese boerderij, met twee kleine Bonsai.

Lees meer

Haag en boom

Dit artikel laat een opmerkelijke creatie zien van een klein Bonsailandschap, gemaakt door Joe Selworthy. Het bestaat uit een enkele boom (een Esdoorn) en een haag (Cotoneaster struiken). Samen met het toegevoegde mos ziet het resultaat er prachtig uit!

Lees meer

Het Bonsai landschap

Dit is een zeer gedetailleerd miniatuur Bonsailandschap, het is gemaakt door de Bonsaigroep Namaste in India.

Lees meer

De Bonsai die Hiroshima overleefde

Dit verhaal is bekend op het internet - veel blogs hebben erover geschreven, en het is zeker waar. De familie Yamaki, die in Hiroshima leefde, vormde en verzorgde deze boom vijf generaties lang.

Lees meer

Help! Mijn Bonsai verliest zijn blad

Helaas zien we deze noodkreten vrij vaak op onze forums. Het verzorgen van een Bonsai kan voor beginners soms wat overweldigend zijn, maar met deze handleiding zou het moeten lukken. We onderzoeken de oorzaak van het verliezen van het loof en leggen uit wat de oplossing is!

Lees meer

Inloggen Registreren