Blog

Bonsai nieuws en evenementen

Voor en na foto’s

Op onze facebookpagina delen we regelmatig interessante progressies (voor en na foto’s van Bonsai die gevormd zijn). De foto’s zijn erg interessant omdat het de kundigheid laat zien van de artiest in het vormen van een Bonsai, in vaak maar enkele uren. In dit artikel delen we achttien mooie voorbeelden.

Lees meer

Starten met Bonsai

In dit filmpje laten we zien hoe je zelf een Bonsai kan maken uit jong materiaal.

Lees meer

Bonsai prijzen

Bonsai bomen zijn levende kunstobjecten, sommige beroemde bomen zijn honderden jaren oud. Deze bomen zijn onbetaalbaar en als deze al te koop worden aangeboden, erg duur. Maar tegelijkertijd kunnen we ook voor een paar euro een Bonsai aanschaffen bij een lokaal tuincentrum.

Lees meer

Vietnamees miniatuurlandschap

We hebben eerder realistische miniatuurlandschappen gezien, maar dit exemplaar springt er echt uit. Het bestaat uit een traditioneel Vietnamese boerderij, met twee kleine Bonsai.

Lees meer

Haag en boom

Dit artikel laat een opmerkelijke creatie zien van een klein Bonsailandschap, gemaakt door Joe Selworthy. Het bestaat uit een enkele boom (een Esdoorn) en een haag (Cotoneaster struiken). Samen met het toegevoegde mos ziet het resultaat er prachtig uit!

Lees meer

Het Bonsai landschap

Dit is een zeer gedetailleerd miniatuur Bonsailandschap, het is gemaakt door de Bonsaigroep Namaste in India.

Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

De Bonsai die Hiroshima overleefde

Dit verhaal is bekend op het internet - veel blogs hebben erover geschreven, en het is zeker waar. De familie Yamaki, die in Hiroshima leefde, vormde en verzorgde deze boom vijf generaties lang.

Lees meer

Help! Mijn Bonsai verliest zijn blad

Helaas zien we deze noodkreten vrij vaak op onze forums. Het verzorgen van een Bonsai kan voor beginners soms wat overweldigend zijn, maar met deze handleiding zou het moeten lukken. We onderzoeken de oorzaak van het verliezen van het loof en leggen uit wat de oplossing is!

Lees meer

Aqua Bonsai

Aqua-Bonsai is een nieuwe Bonsaistijl waarbij gebruikt wordt het principe van hydrocultuur (een kweekmethode waarbij planten groeien in water, zonder grond, waarin de noodzakelijke voedingstoffen zijn toegevoegd).

Lees meer

15e verjaardag

Bonsai Empire bestaat bijna 15 jaar en gedurende die tijd is het altijd ons doel geweest om een educatief Bonsai platform te worden.

Lees meer

Bonsai in Amsterdam

Afgezien van de drijvende bloemenmarkt zijn er weinig Bonsai bezienswaardigheden in Amsterdam, en het aanbod op de bloemenmarkt is volledig gericht op de beginnende liefhebber.

Lees meer

Japanse Bonsai termen

In dit artikel is een alfabetische opsomming van een aantal Japanse termen te vinden, met betrekking tot Bonsai, Shohin en overige aan Bonsai gerelateerde kunsten.

Lees meer

Inloggen Registreren