Tuin Bonsai zijn opgepotte bomen die zeer vergelijkbaar zijn met, maar toch iets anders zijn dan Bonsai.

De dramatisch gevormde bomen vallen op in elke tuin en zijn in toenemende mate populair in zowel Japanse als westerse tuinontwerpen. In dit artikel bespreken we de tuin Bonsai bomen en hun overeenkomsten en verschillen met Bonsai.

 

 

Bonsai vs Tuin Bonsai

Een Bonsai boom is een verkleinde versie van de natuur, geplant in een ondiepe container. Hoe kleiner een Bonsai (zelfs tot een paar centimeter), des te meer abstract hij wordt, in plaats van een meer precieze benadering van de natuur. Verschillende classificaties Bonsai zijn naar voren gebracht, oorspronkelijk gebaseerd op het aantal mannen die nodig zijn om de eigenlijke boom op te tillen. De grootste Bonsai bomen zijn iets meer dan 1 meter hoog.

Tuin Bonsai zijn meestal bomen ergens tussen de 1-3 meter hoog en dus officieel zijn ze niet "Bonsai". Maar afgezien van de grootte, kan iedereen zien dat zowel Tuin Bonsai als Bonsai zeer vergelijkbaar zijn voor wat betreft ontwerp en technieken om ze te stylen. Het zal geen verrassing zijn dat er vele Bonsai kwekerijen in Japan zijn, die ook Tuin Bonsai kweken.

In de twee foto's hieronder ziet u Kinashi, een beroemd gebied in Japan, waar Bonsai dennen worden gekweekt, evenals Tuin Bonsai. Voordat ze in een container worden geplant, zijn ze vele jaren in het veld gekweekt en vormgegeven.

 

Garden bonsai in Kinashi, japanTuin Bonsai geteeld in het veld bij Kinashi, Japan.

 

Garden bonsai in the fields

Tuin Bonsai bomen gekweekt in het veld, Japan.

 

 

Garden Bonsai tree

Voorbeeld van een tuin Bonsai. Foto door Botanic International EU.

 

Garden bonsai

Tuin Bonsai boom geplant in een beschutte tuin. Foto door Botanic International EU.