In zowel Nederland als België (Vlaanderen) bestaan er diverse Bonsai verenigingen, waarvan de meesten zijn aangesloten bij respectievelijk de Nederlandse Bonsai Vereniging (NBV) en de Vlaamse Bonsai Vereniging (VBV). Naast gezamenlijke uitstapjes naar kwekerijen worden er vaak ook workshops en cursussen georganiseerd; een absolute aanrader voor mensen die serieus met de Bonsai hobby willen starten of vorderen.


 

 

Bonsai verenigingen in Nederland en België

 

 

 

 

Bonsai clubs in Nederland

(19 verenigingen)Bonsai vereniging (NBV) - Apeldoorn
Bonsaivereniging Apeldoorn is een actieve vereniging met een lange geschiedenis. Inmiddels tellen we bijna 40 leden. Deze komen uit alle windrichtingen rondom Apeldoorn. Denk aan Arnhem, Harderwijk, Deventer, Kampen, Epe, Elburg... Maar natuurlijk ook uit Apeldoorn zelf.
Bonsaivereniging Apeldoorn
1e Wormenseweg 460 te Apeldoorn
bonsaiverenigingapeldoorn.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Brabant (St. Michielsgestel)
Bonsai Vereniging Brabant organiseert maandelijkse bijeenkomsten.
Mocht u meer informatie willen lezen over onze vereniging, bezoek dan onze site of kom een keer langs.
Bonsaivereniging Brabant
Hortensiastraat 2 - St. Michielsgestel
bonsai-brabant.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Friesland
Bonsaivereniging Friesland
Meeten in: Party centrum Dundelle (De Dunhoeke), Mjunsterwei 16, Bakkeveen


Bonsai vereniging (NBV) - Goyomatsu (Schoonoord)
Einde voorjaar 2005. Een aantal gedreven, afvallige, ontheemde en zoekende bonsailiefhebbers uit Drenthe, Friesland en Groningen vinden elkaar en besluiten gezamenlijk in het bonsai clubloze, maar bosrijke Drenthe een bonsaivereniging op te richten voor fanatieke en leergierige hobbyisten.
De bijeenkomsten worden gehouden bij Bonsaistudio Iss Hogai, Veenweg 28 te Emmen (Weerdinge).
De bijeenkomsten zijn in de regel op de tweede donderdagavond van de maand en beginnen rond 20.00 uur


Bonsai vereniging (NBV) - Midden Nederland (Leersum)
Iedere maand wordt er een bijeenkomst georganiseerd voor de leden. Meestal is dat de 3e zaterdag van de maand van 13.00 tot 16.00 uur. Deze bijeenkomsten worden gehouden in Leersumen de zaal is open vanaf 12.30 uur. Op deze middagen worden lezingen en demonstraties gegeven en je kunt je bomen laten keuren. Check de website voor actuele info.
Bonsaivereniging Midden Nederland
Cultuurhuis "de Binder", Hoflaan 29, Leersum
bonsaimiddennederland.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Noord Holland (Haarlem)
Bonsaivereniging Noord Holland is een gezellige vereniging voor iedereen die van bonsai houdt. Of je nu al jaren aan bonsai doet of pas net komt kijken: Bij onze club voelt iedereen zich thuis.
Bonsaivereniging Noord Holland
'De Snelvlieger' - Badmintonpad 2, Haarlem
bonsai-nh.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Noord - Midden Limburg (Venlo)
Bonsaivereniging Noord en Midden Limburg is een zelfstandige vereniging en heeft tot doel de bonsaikunst in de ruimste zin van het woord uit te oefenen en te promoten.We trachten onze doelstelling uit te dragen door het onderrichten en stimuleren van onze leden over alle aspecten van de Bonsaikunst. De vereniging is aangesloten bij de overkoepelende organisatie de Nederlandse Bonsai Vereniging. Bijeenkomsten van onze vereniging worden gehouden elke 2e zondag van de maand.
Via internet bonsaivereniging-nml.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Rijnmond (Rozenburg)
Bonsaivereniging Rijnmond is opgericht in 1995 als afd. Rozenburg van de Nederlandse Bonsai Vereniging. In 2002 hebben wij gekozen voor een nieuwe naam om beter aan te geven in welk gebied wij actief zijn.
De bijeenkomsten worden gehouden in Het Dorpshuis, Lede 13, 3209 AT Hekelingen.
Iedere tweede Zondagmiddag van de maand: aanvang 13.00 uur, De zaal is open vanaf 12.30 uur.
Onze werkavonden iedere derde maandag van de maand aanvang 19.30 uur.
bonsaivereniging-rijnmond.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Zuid Holland (Boskoop)
Op de bijeenkomsten worden ervaring en kennis uitgewisseld. Werkvormen zoals demonstratie, workshop, boombespreking en excursies wisselen elkaar af. Er is gelegenheid om aan bomen te werken en advies te vragen bij problemen met eigen bonsai.
Bonsaivereniging Zuid_holland
Harmoniegebouw Concordia - P.A. van Neslaan te Boskoop
bonsaiverenigingzuid-holland.nl


Bonsai vereniging (NBV) - Zuid Nederland (Moergestel)
Wij kunnen u helpen bij het vormen van de bonsai. Dit kan individueel of via een cursus.
Tijdens de bijeenkomsten wordt ruim tijd gereserveerd voor het werken aan een eigen boom, eventueel onder begeleiding van een gevorderd lid. Ook de theorie komt regelmatig aan de orde, informatie over bemesting, grondsamenstelling, winterbehandeling etc.
Bonsaivereniging Zuid Nederland
Bosstraat 1a, Moergestel
bonsai-znl.nl


Bonsai vereniging Zuidlimburg (Kerkrade)
In Zuid-Limburg is sinds 1979 de Bonsai vereniging Zuid-Limburg actief. Uit een groepje enthousiaste bonsailiefhebbers, is een vereniging van ruim 150 leden ontstaan.
Ons verenigingslokaal is in de Botanische Tuin aan de St. Hubertuslaan 74, 6467 CK KERKRADE.
bonsai-zuidlimburg.nl/


Bonsai vereniging Overijssel (Oldenzaal)
Onze vereniging bestaat momenteel uit ongeveer 40 leden. We komen op regelmatige basis bijeen in het Nivon gebouw, Thijlaan 2 te Oldenzaal en we beginnen om 19.30 uur. Op de agenda vindt u gedetailleerde informatie.
Adres, Nivon gebouw, Thijlaan 2 te Oldenzaal, we beginnen om 19.30 uur.
members.home.nl/bonsaivereniging.overijssel/homepage.html


Bonsai vereniging de Kempen (Eindhoven)
Per jaar zijn er elf bijeenkomsten (zie "Programma 2010") in gemeenschapshuis "Het Heidehonk" te Eindhoven. Bonsai Vereniging DE KEMPEN is een vereniging die zich als doel stelt de kennis over bonsai die in onze vereniging aanwezig is te verspreiden onder mensen die daar interesse voor hebben.
"Het Heidehonk" kunt u vinden in de Noordzeelaan 35.
bonsaidekempen.nl/


Bonsai Club Noord (Groningen)
Onze verenigingbijeenkomsten vinden plaats in de Hortus Botanicus in Haren, elke eerste dinsdag van de maand vanaf 19.15uur. Dmv workshops en demo's etc.bieden we de leden een gevarieerd programma in een gemoedelijke en gezellige sfeer. Info: BonsaiClubNoord.nl


Bonsai werkgroep Rijssen
De Bonsai Werkgroep Rijssen is een groep enthousiaste personen, die zich gezamenlijk bezig houden met hun hobby: het creëren en onderhouden van Bonsai. Jaarlijks worden 15 tot 20 avonden georganiseerd. Tijdens deze bijeenkomsten geeft Jan Brouwer samen met enkele meer ervaren leden adviezen. Jan heeft al ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van Bonsaiwerkgroepen.
De avonden worden gehouden in "De Boerderieje", Oosterhofweg 51 te Rijssen. Start is om 19.15 uur en einde van de avond is 22.00 uur.
members.home.nl/bonsai_werkgroep_rijssen/index.html


Bonsai vereniging Borne
Onze vereniging bestaat uit enthousiaste leden die zich bezig houden met alles wat met bonsai te maken heeft. Dat is onder meer het kweken, vormgeven, snoeien, verpotten, bedraden en verzorgen van bonsaibomen. Eén keer per maand houden wij een clubavond, liever gezegd een workshopavond om een bepaald onderwerp te behandelen, of om een bepaalde boomsoort aan de orde te stellen.

Graag nodigen wij u uit om een clubavond van onze vereniging te bezoeken. De avonden wordt gehouden op de eerste woensdag van de maand in de Letterbak aan de Clematishof 6 te Borne. Wij beginnen om 19.30 uur.
bonsaiverenigingborne.bevrijding1945.com/


Bonsai vereniging Nijmegen
De Nijmeegse Bonsai Vereniging organiseert een keer per maand een bijeenkomst waar we aan eigen bomen werken. Of met materiaal dat de NBV beschikbaar stelt nieuwe bonsai vormen. Waar informatie wordt uitgewisseld en plannen worden gemaakt.
Gezamenlijk bezoeken we (inter)-nationale tentoonstellingen en bonsai gerelateerde bedrijven.
Tel voor info: Els Sonnemans 06-12223250
bonsainijmegen.nl


Bonsai Vereniging Doetinchem
De Bonsai Vereniging Doetinchem e.o. is opgericht in 1983. Wij zijn een actieve vereniging, met elkaar proberen wij onze Bonsai kennis op een hoger plan te brengen. Een keer per maand komen wij bij elkaar in Doetinchem. Beginnende leden bieden wij een cursus aan.
Al onze bijeenkomsten worden gehouden op de eerste maandagavond van de maand (mits dat geen bijzondere feestdag is. In juli en augustus zijn er geen werkavonden.
Aanvang 20:00 uur in het gebouw aan de Ambachtstraat 10 in Doetinchem.
sites.google.com/site/bonsaidoetinchem/home/wie-zijn-we

Bonsai vereniging Nederland (NBV)
De NBV is een koepelorganisatie van zelfstandige bonsaiverenigingen. Personen zijn door hun lidmaatschap van hun vereniging aangesloten bij de NBV. Beslissingen worden genomen tijdens de tweejaarlijks te houden algemene ledenvergadering.
bonsainederland.nl/

 

 

Bonsai clubs in België

(15 verenigingen + 6 Franse verenigingen)
Mechelsebonsaiclub
Wij zijn een vereniging waar de mensen samen komen om effectief aan hun bonsai of startplanten te werken.
Door maandelijkse samenkomsten worden raad en daad doorgegeven van beginners tot gevorderden. Deze vergaderingen worden dikwijls rond een bepaald thema uitgewerkt.
de polyvalente zaal van het Provinciaal Instituut voor Tuinbouw Onderwijs (P.I.T.O.) Antwerpsesteenweg 145 te 2800 Mechelen.
mechelsebonsaiclub.eu/


Shinpaku (Genk - Winterslag)
Buurthuis "Kliniek"
Noordlaan 6A
3600 Genk - Winterslag
telkens om 19u30
shinpaku.be/


Wase-bonsai (Sint-Niklaas)
Workshops op zondag van 9u-12u.
Wegvoeringsstraat 110a te Sint-Niklaas
wase-bonsai.be/


Yamadori (Brecht)
Bonsai wordt binnen onze vereniging op zeer enthousiaste wijze beoefend. Wij zijn één grote groep van liefhebbers van alle niveau 's door elkaar , zodat de beginnende vrienden al vlug de technieken van de meer ervaren leden kunnen over nemen.
Wij komen ( uitgezonderd de 1 ste woensdag v/d maand ) elke woensdag bijeen in ons lokaal rest. ' de KLEIPIKKER ' op het domein van Japanese Gardencenter 't VEERLE , waar actief aan bonsai wordt gedaan .Start om 19.30 uur , en einde om ± 22.30 uur .
Grootveerle 31
2960 - Brecht
users.telenet.be/bonsai.yamadori/


Bonsai association (Heusden-Zolder)
Onder het ervaren meesterschap van Marc Noelanders, bieden wij een vereniging aan met contacten en kennis van internationale allure.
Onze vereniging heeft tot doel de klasse en kennis van Bonsai in België tot ver over de landsgrenzen te doen uitstralen.
Cultuurcentrum Muze
Dekenstraat 40
3550 Heusden-Zolder
België
bonsaiassociation.be/


Bonsai Club Gazel (Oostende)
Bonsai club GAZEL is een club uit Oostende. Elke derde donderdag van de maand omstreeks 19:00 uur is er een bijeenkomst. Dit in het dienstencentrum ' De Schelpe' gelegen langs de Elisabethlaan te Oostende.
freewebs.com/gazel/


Eda Uchi Kai (Diepenbeek)
Eda Uchi Kai is opgestart als een privé bonsai club in 2004. We zijn een kleinere club met ongeveer 30 leden, en elke eerste maandag van de maand komen we samen in Diepenbeek (B.) om meer bij te leren over onze bonsai
edauchikai.be/


Bonsai Club Kengai (Bruxelles)
Ch.de Wavre 1336B-1160 Bruxelles - Belgium
bonsaiclubkengai.tk


Ju Sei Kai (Hamont)
http://juseikai.be/
Parochie zaal t'lo
Leeuwerikstraat 6, 3930 Hamont, België


Bonsai club Freestylers (Zonhoven)
Maandelijkse bijeenkomst voor iedereen die iets heeft met bonsai.
Adres clubavonden: “De Pastorei” kneuterweg 2     3520    Zonhoven (t.o. gemeenschapscentrum “De Tentakel”)
bonsaifreestylers.webklik.nl/page/freestylers


Ikeda Belgische Bonsaiclub vzw
Lievevrouwestraat 45
2160 Wommelgem
Locatie bijeenkomsten: Kasteel van Schoten, Kasteeldreef 61, 2900 Schoten (Eens per maand op zondagnamiddag van 14u. tot 17 u.).
E-mail : gondads(at)gmail.com
gsm :     0494/43.26.77
site : ikedabonsai.blogspot.beVlaamsebonsai
vlaamsebonsai.be/
De Vlaamse Bonsaivereniging bestaat sinds 1977. Ze brengt bonsailiefhebbers bij elkaar. Van prille beginner tot de gevorderde, ze kunnen allemaal bij ons terecht.
De dag van vandaag groepeert ze een aantal clubs met een zelfstandig karakter. De afdelingen zijn verspreid over gans Vlaanderen. Allen samen bieden ze de aangesloten leden meer dan vijftig activiteiten per jaar. Door de unieke samenwerkingformule mogen de leden van een club gratis deelnemen aan de activiteiten van alle afdelingen. Bovendien kunnen ze genieten van een ruime service.

Subverenigingen Vlaamsebonsai

Antwerpen
Wij vergaderen in het Jeugdlokaal van het Sportcentrum Kleistraat 204 2630 Aartselaar (de zaal naast de inkom van het zwembad) Telkens vanaf 14u Voorzitter: Behets Huub J.Fr. Gellyncklaan 221 2540 HOVE 03/455 91 34 huub.behets (at) pandora.be
Demerland (Gelrode (Aarschot))
Wij vergaderen in principe telkens de 1ste en 2de vrijdag van de maand, aanvang 20.00 uur, te Jan Van Ophemstraat, 23 te Aarschot. Wil je nog meer weten of ben je nieuwsgierig hoe het er bij ons aan toegaat, kom dan gerust eens een kijkje nemen, of neem contact op met: Theo Lissens. Tel. 013/313421 E-mail: Pol.Segers (at) telenet.be
Zoutleeuw (Halle-Booienhoven)
De workshops vinden plaats in Ontmoetigscentrum "HALLEMAN" te Halle-Booienhoven, Dungelstraat 15 van 19.30h tot 22.00h Bezoek tevens onze eigen website chowa.be Contact: chowa (at) skynet.be Dirk Mellemans, voorzitter, 011/58 16 31 dirk.mellemans (at) skynet.be Omer Hoebrechts, secretaris, 011 58 89 04 ohoebrechts (at) skynet.be
De Leie (Petegem/Deinze)
Bonsaivereniging "De Leie" werd in 1985 gesticht; als afdeling van de overkoepelende Vlaamse Bonsaivereniging VZW. Wij komen samen in het zaaltje naast de cafetaria in sportcomplex Palaestra, Kastanjelaan 35 te Petegem/Deinze telkens van 14u tot 17u; tenzij anders vermeld. De Witte Patrick : voorzitter GSM: 0474/50 22 50 Email: Patrick.de.Witte (at) pandora.be
Dender (Aalst)
Alle vergaderingen gaan door in de Sint-Annakring, Roklijf 4, 9300 Aalst. Dit lokaal is zeer eenvoudig te bereiken: komende langs de E40 neemt men de afrit AALST. Daar volgt men de richting Dendermonde, na de 3de verkeerslichten dan meteen (+- 20 meter) de 1ste straat rechtsaf 30 meter verder rijdt u links de parking op naast de kerk. Bovendien komen wij iedere derde dinsdag van de maand (juli en augustus uitgezonderd) samen in ons clublokaal. Deze "derde dinsdag"-vergaderingen zijn werkvergaderingen waar iedere aanwezige werkt aan zijn eigen bomen en daarbij zo nodig geholpen wordt door reeds meer gevorderden. Gerard Borgman. Tel.: 0477 - 526 475 email: gerard.borgman (at) skynet.be
Waasland (Beveren)
VBV WAASLAND vzw Georges Engels : Voorzitter georgesengels (at) hotmail.com Ons lokaal : "De katholieke kring" Pastoor Steensensstraat 39 te 9120 Beveren
Brugge-Kust
Info en contact: Luc Flipts, luc.flipts(at)telenet.be en Benoit dendooven +3250340457
Vergaderingen: Wijkcentrum Xaverianen, Xaverianenstraat 1, 8200 Brugge Sint Michiels
Bonsai Club Miyagi (Sint Truiden) (vbv afdeling Limburg)
Enthausiaste club met een heel divers leden gezelschap, plezier in de hobby staat hier centraal. ­Er is ook altijd deskundig advies en hulp beschikbaar. 3 wekelijks komen wij samen van 19 tot 22 u
Adres clubavonden: Scholengroep Onze-Lieve-Vrouw Diestersteenweg 146, 3800 Sint-Truiden, België
miyagi-bonsai.be

 

 

Bronnen

Nederlandse Bonsai Vereniging: bonsainederland.nl

Vlaamse Bonsai Vereniging: vlaamsebonsai.be

Inloggen Registreren