In deze categorie kun je om hulp vragen wanneer je onzeker bent over de verzorging van je Bonsai, of de identificatie van je boom.

Let op: lees de sticky post alvorens te posten!

Onderwerp:

Help mijn Bonsai gaat dood! > Lees dit eerst! 9 jaren 2 weken geleden #27285

  • Oscar
  • Oscar's Profielfoto Onderwerp Auteur
  • Offline
  • Administrator
  • Administrator
  • Berichten: 745
  • Ontvangen bedankjes 371
Je bent nieuw in de Bonsai en je hebt een boompje. Maar wat nu? Voordat je lukraak vragen gaat stellen, lees eerst het volgende:


1. Weet wat voor boomsoort je bonsai is
Vraag bij aanschaf direct wat voor boom het is. Heb je dit niet gedaan gebruik dan de volgende twee links om te achterhalen wat voor boomsoort je hebt:
Veel voorkomende bonsai boomsoorten: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten
Identificeer mijn boomsoort gids: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten/boom-identificatie


2. Basis verzorging per boomsoort
Nu je je boomsoort hebt achterhaalt weet je of het een binnen- of buitenbonsai is en kun je hier lezen wat de basisverzorging is voor jouw boom.
Ficus: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten/ficus
Ulmus: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten/chinese-iep-ulmus
Carmona: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten/carmona
Liguster: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten/ligustrum
Andere boomsoorten: www.bonsaiempire.nl/boomsoorten


3. Verzorging in meer detail
Standplaats: De meeste bomen moeten buiten staan, alleen binnenbonsai mogen binnen en dan op een erg lichte plek. Alleen direct bij een raam op het zuiden is voldoende voor een binnenbonsai. Meer info: www.bonsaiempire.nl/basis/verzorgen/standplaats
Bewateren: Over het algemeen moet je je bonsai vochtig houden, maar niet drijfnat. Alleen bewateren als de aarde licht uitdroogt, en wanneer je bewaterd moet je dit grondig doen. Dompelen mag, anders even in de gootsteen zetten en langdurig bewateren. Meer info: www.bonsaiempire.nl/basis/verzorgen/bewateren
Verpotten: Het beste wat je kan doen bij een tuincenter bonsai, is deze zo snel mogelijk in een ander substraat zetten. Voor binnenbonsai direct na aanschaf, buitenbonsai in de eerst volgende vroege lente. Meer info: www.bonsaiempire.nl/basis/verzorgen/verpotten


4. Leren, hoe?
Wanneer je je bonsai in leven kunt houden en het leuk begint te vinden ben je klaar om het diepe in te springen! Zelf je bonsai leren vormen bijvoorbeeld is een echte uitdaging. Lees boeken, verdiep je op deze website (en vele andere sites), bekijk filmpjes op YouTube, etc!


Op dit forum kun je altijd terecht met je vragen, maar het wordt erg gewaardeerd als je je best doet ook zelf e.e.a. uit te vinden.

Succes!
De volgende gebruiker (s) zei dank u: zahidetunc, koekoek, el rubio, ChristofSanton, Alibaba1948, SamanthaJoanne, Tuuur, brunoramos, timpie
Laast bewerkt: Post by Oscar.
Discussie gesloten.
  • Pagina:
  • 1
Inloggen Registreren