In het onderdeel "Bonsai verzorging" hebben we de basistechnieken behandeld. In dit onderdeel kijken we naar enkele meer gevorderde technieken en onderwerpen.

Hoe Bonsai moet worden verzorgd

Enkele onderwerpen die we hier behandelen zijn het kiezen van de juiste grondmix, de selectie van een goede Bonsai pot en de bescherming tegen insecten. Laten we direct beginnen.

De juiste substraten samenstellen voor je Bonsai bomen is van groot belang. De juiste bodem zorgt voor toevoer van voldoende voedingsstoffen naar je bomen, maar het moet ook voldoende water en lucht doorlaten en tegelijkertijd voldoende water vasthouden. Veel (online) Bonsaishops bieden kant en klare substraten aan, maar het zelf mengen bespaart je geld en je kunt het meest geschikte substraat samenstellen per boomsoort.

Lees meer

Een boom is een boom, en pot is alleen maar een pot. Het wordt geen Bonsai totdat deze twee zijn gecombineerd en samen harmonieus overkomen. Een groot gedeelte van de kunst van Bonsai is de ervaring van een boom die gescheiden is van zijn grondelijke vastzetting en nu een leven leidt in een pot. Het fascineert ons.Lees meer

Net zoals elke andere levende plant kunnen Bonsai bomen geïnfecteerd raken met ziektes en ongedierte. Echter, wanneer je planten goed worden verzorgd en gezond zijn, is de kans op infectie gereduceerd tot een minimum.

Lees meer

In de herfst beginnen buiten bomen zich voor te bereiden voor de aankomende winter door het verharden van nieuwe groei en (voor loofbomen) het laten vallen van bladeren om vochtverlies tegen te gaan.

Lees meer

Online Bonsai cursussen

De Bonsai Beginners Gids, eBook

Inloggen Registreren