In het onderdeel "Bonsai verzorging" hebben we de basistechnieken behandeld. In dit onderdeel kijken we naar enkele meer gevorderde technieken en onderwerpen.

Hoe Bonsai moet worden verzorgd

Enkele onderwerpen die we hier behandelen zijn het kiezen van de juiste grondmix, de selectie van een goede Bonsai pot en de bescherming tegen insecten. Laten we direct beginnen.

Een boom is een boom, en pot is alleen maar een pot. Het wordt geen Bonsai totdat deze twee zijn gecombineerd en samen harmonieus overkomen. Een groot gedeelte van de kunst van Bonsai is de ervaring van een boom die gescheiden is van zijn grondelijke vastzetting en nu een leven leidt in een pot. Het fascineert ons.Lees meer

Bonsai Beginners Cursus

Net zoals elke andere levende plant kunnen Bonsai bomen geïnfecteerd raken met ziektes en ongedierte. Echter, wanneer je planten goed worden verzorgd en gezond zijn, is de kans op infectie gereduceerd tot een minimum.

Lees meer

In de herfst beginnen buiten bomen zich voor te bereiden voor de aankomende winter door het verharden van nieuwe groei en (voor loofbomen) het laten vallen van bladeren om vochtverlies tegen te gaan.

Lees meer

Inloggen Registreren
Cron Job Starts